ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στην είσοδο του Μαξίμου

2020: Η χρονιά των αρχηγών - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίχως συνέδριο

Τι σημαίνει, για το πολιτικό σύστημα και τα δύο μεγάλα κόμματα η δυσκολία - λόγω κορονοϊού- να πραγματοποιηθούν οι κορυφαίες εσωκομματικές διαδικασίες. Ενώ το αρχηγικό μοντέλο ενισχύεται, μήπως ο νέος "διπολισμός" μοιάζει περισσότερο με τον παλιό "δικομματισμό";

Ο Αντώνης Σαμαράς στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

"Εγώ θα λέω όποτε χρειάζεται τις απόψεις μου και αν θέλουν ας με διαγράψουν"

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε “για ένα ποτό” με απλούς συνέδρους, χωρίς την παρουσία βουλευτών, ώστε να μην κατηγορηθεί για “φράξια”. Ποια η στρατηγική του.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη ημέρα εργασιών του 13ου τακτικού εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Θα βρεί απέναντι της Ελλάδα και Ευρώπη

"Αλαζονεία και αυταρέσκεια στην εξουσία δε θα επιτρέψω να σκιάσουν τη διαδρομή μας"", τόνισε ο πρωθυπουργός. Έμμεση νύξη για το θέμα με τους διοικητές των νοσοκομείων: "Δε θα κρύψουμε τις δυσκολίες, ούτε θα αρνηθούμε ολισθήματα". Μηνύματα και στο εσωτερικό της ΝΔ για προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2018

Η κυριαρχία της Κεντροδεξιάς προϋποθέτει ισχυρή ΝΔ

Η "πολιτική αλλαγή" με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έπεισε" τη μεσαία τάξη να τον ακολουθήσει στην πορεία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον δεν έχει τη στήριξη και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Το κεντρώο "πολιτικό παιδί" της Μέρκελ στο συνέδριο της ΝΔ και το άνοιγμα σε νέα κοινά

Το κεντρώο "πολιτικό παιδί" της Μέρκελ στο συνέδριο της ΝΔ και το άνοιγμα σε νέα κοινά

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έχουν επιλεγεί από Μεϊμαράκη- Στεργίου και συμβολίζουν το ευρωπαϊκό προφίλ που θέλει να δώσει η ΝΔ, αλλά και τα ανοίγματα πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

Συνέδριο ΝΔ: Τον νέο του ρόλο μετά την εκλογική νίκη αναζητά το κυβερνών κόμμα

Ο οδικός χάρτης, οι προκλήσεις και οι στόχοι του επικείμενου συνεδρίου στα τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου συζητήθηκαν σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής.

Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς

Νέα πρόσωπα και δομικός ανασχηματισμός στο κόμμα της ΝΔ

Στο δρόμο προς το προγραμματικό συνέδριο του Δεκεμβρίου, θα στελεχωθούν και οι υπόλοιπες γραμματείες του κυβερνώντος κόμματος που έμειναν κενές, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία μίας ή δύο νέων γραμματειών

Βαρδουλάκης: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη περί ακροδεξιών ήταν κριτική σε πολιτική βάση

Βαρδουλάκης: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη περί ακροδεξιών ήταν κριτική σε πολιτική βάση

Ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ απέρριψε τις κατηγορίες που απέδωσαν στον πρόεδρο της ΝΔ για την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Στιγμιότυπο από το 12ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο ΝΔ: Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο, τα κίτρινα γιλέκα και οι σαμαρικές "φωνές"

Οι εκλογές συσπειρώνουν τους γαλάζιους υπό το Μητσοτάκη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ανάγκη να φτιάξει το κοινωνικό προφίλ της ΝΔ. Χατζηδάκης, Μαριέττα, Καραμανλής προβληματίζονται για το μέλλον λόγω Γαλλίας, ενώ Σαμαράς, Γεωργιάδης φωνάζουν για ορθοδοξία και έθνος

Φωτογραφία από την τρίτη ημέρα εργασιών του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Κυριαρχία Μητσοτάκη, πιο χαμηλά οι σαμαρικοί- αδωνικοί

Το 80% των μελών της νέας ΠΕ της ΝΔ ανήκουν στην ευρύτερη επιρροή του προέδρου. Παρουσία κατέγραψαν Σαμαράς- Γεωργιάδης, όχι όμως αυτή που ήθελαν. Δεν κατέβηκαν συντονισμένα οι καραμανλικοί σκοπίμως

Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Τυχοδιώκτης πολιτικός - Υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα στον βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του τελευταίου την Κυριακή στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, Αρχείο

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό όποιον διαφωνεί στο Σκοπιανό

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της ΝΔ για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. “Αμφιβάλλω εάν ο Τσίπρας έχει διαβάσει τα Μυστικά του Βάλτου”, σχολίασε. Προανήγγειλε ανανέωση στα ψηφοδέλτια και προέβλεψε σκανδαλολογία από ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Μεϊμάράκης

Μεϊμαράκης: Εμείς είμαστε το ίδιο μαχητές και με γραβάτα και χωρίς

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως στο επόμενο συνέδριο θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Παράλληλα, επισημοποιήθηκε ότι θα είναι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τρίτη ημέρα εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , στο βήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης με εγκώμια για Σαμαρά, αναφορές σε Σκοπιανό, Novartis, Ορθοδοξία και Δεκεμβριανά

Ευτυχώς ο Μητσοτάκης δεν τσίμπησε σε Novartis και Σκοπιανό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι η Μακεδονία δε θα ξεχάσει τον Τσίπρα όσες κλούβες ΜΑΤ και να τον προστατεύουν. Υποστήριξε ότι “είναι απαράδεκτο η δημόσια τηλεόραση να πενθεί που έχασαν οι κομμουνιστές’.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι και ζήτημα γεωπολιτικής ισορροπίας με τους γείτονες

Στη μείωση πληθυσμού της Ελλάδας για πρώτη φορά μεταπολεμικά αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. Σημείωσε ότι η Ελλάδα αν υποθέσουμε ότι βγαίνει από την κρίση, βγαίνει με το ίδιο μοντέλο με το οποίο μπήκε στην κρίση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανανέωση με νέους και γυναίκες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου θα ανακοινώσει ότι στις 10 Ιανουαρίου, οπότε κλείνει τρία χρόνια στην ηγεσία, θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων κάτω των 40 ετών και 30 γυναικών.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ: "Βγαλμένη από την εποχή του εμφυλίου"

"Έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά, στις υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή καταλήψεις, και έδωσε στίγμα Όρμπαν και Σαλβίνι στο "ευρωπαϊκό" προφίλ της ΝΔ" σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης

Κυρανάκης: Ανεπάγγελτοι κυβερνούν τη χώρα με αριστερές κορώνες

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε στο συνέδριο εξ ονόματος της νεότερης γενιάς, που όπως τόνισε πρέπει να σηκωθεί από τους καναπέδες, τις καφετέριες, να σηκώσει τα μάτια από τις οθόνες των κινητών και να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει.

Στιγμιότυπο από το 12ο Τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ασημακοπούλου: Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να καλύπτει ψηφιακό έδαφος, υποχωρεί διαρκώς

Όσο πιο ισχυρή εντολή στο Μητσοτάκη, τόσο πιο σίγουρα τα βήματα της χώρας στο ναρκοπέδιο που θα αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμηρή κριτική στον Παππά για απουσία ψηφιακής πολιτικής.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης

Ο Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων κλείνει το μάτι στη ΝΔ

Τη διάθεση του για μετεκλογική συνεργασία και δη άνευ όρων με τη ΝΔ εξέφρασε ο βουλευτής της ΕΚ και θετός γιος του Βασίλη Λεβέντη μιλώντας στο γαλάζιο συνέδριο. “Δεν ζητάμε υπουργεία, δεν καιγόμαστε για καρέκλες αλλά για μεταρρυθμίσεις” τόνισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Δε θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στην πόλωση

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλώντας με δημοσιογράφους εκτίμησε ότι η κοινωνία προσδοκά να ακούσει θετικό λόγο. Χαρακτήρισε πρωτοφανή και διχαστική την ομιλία Τσίπρα χθες στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Πρώτος στόχος η δημιουργία μίας κοινωνικής Ευρώπης

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες, εκτίμησε ο Επίτροπος μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ την οποία όρισε ως: “Μια μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, που δεν θα αφήνει περιθώρια στον λαϊκισμό των άκρων”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Σκληρό δεξιό μανιφέστο Σαμαρά: Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη

Με ρητορική περί έθνους, σημαία το Σκοπιανό και επίθεση στην αριστερά για εθνομηδενισμό, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι “τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε”. Υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ΝΔ να νικήσει στις εκλογές, αλλά χρειάζεται συντριπτική νίκη.

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Βέμπερ: Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή

Στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν κατά την ομιλία του στο γαλάζιο συνέδριο. "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού" είπε ο Βέμπερ.

Δεύετρη ημέρα εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Το ΚΙΝΑΛ δε θέλει να το θεωρεί η ΝΔ βολικό συμπλήρωμα, το Ποτάμι διαμηνύει "συνεργασία μετά τις εκλογές"

Ποια μηνύματα έστειλαν ο Χριστοδουλάκης και ο Μαυρωτάς στο συνέδριο της ΝΔ. Όχι στην ακραία πόλωση από Θεοχαρόπουλο, η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το Σκοπιανό ενισχύει φασιστικές δυνάμεις, τόνισε ο Λαμπρούλης του ΚΚΕ.

Δείτε Live την ομιλία του Μαργαρίτη Σχοινα

Δείτε Live την ομιλία του Μαργαρίτη Σχοινα

Με τις ομιλίες του υποψηφίου Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Manfred Weber, του πρώην Προέδρου ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά του Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το Συνέδριο της ΝΔ.