Βενιζέλος: Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ – Έγινε επιλογή αυτοχειρίας της παράταξης

Βενιζέλος: Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ – Έγινε επιλογή αυτοχειρίας της παράταξης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του ιδίου και της Φώφης Γεννηματά στο ραντεβού του περασμένου Σαββάτου, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγες ημέρες μετά την απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να τον θέσει εκτός κινήματος. Η εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και η προσωπική πικρία.

Την εκτίμησή του ότι αποτελεί “θύμα προσωπικής σκοπιμότητας” της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν το ήθελε, καθώς επιθυμεί να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα. “Δεν θέλανε την παρουσία μου και αυτό κατέστη σαφές” είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ουδέποτε ο ίδιος ζήτησε ή απαίτησε να λάβει την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Εκτίμησε πως η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε την επιλογή της Φώφης Γεννηματά “επιλογή αυτοχειριασμού”.

“Η κα.Γεννηματά κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα. Η επιλογή της επιχορηγεί τη ΝΔ, δείχνει το άγχος να εκλεγεί η ΝΔ αυτοδύναμη ώστε να μην έχει δίλημμα μετά τις εκλογές. Καταστρέφει το ιστορικό ρόλο της παράταξης. Εγώ θέλω το αντίθετο για να υπάρχει αντίβαρο στη ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην αντιπολίτευση” είπε και περιέγραψε την συνάντηση του Σαββάτου.

“Αφού κάναμε μια χαλαρή συζήτηση μου είπε ότι έχουμε αισθητές διαφορές στην κοινή αντίληψη, ότι δεν με ενδιαφέρει να είναι στέλεχος άλλα να έχω έναν ευρύτερο ρόλο και ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας” είπε ο κ.Βενιζέλος τονίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε ούτε ζήτησε ούτε είχε λάβει δέσμευση να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

“Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην αρχηγός κόμματος να κάνει τον πολιτευτή σε κάποια εκλογική περιφέρεια” είπε με νόημα προσθέτοντας πως ενώ ο ίδιος δεν απαξιώνει τον κοινοβουλευτισμό, τον οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες, πλέον επιθυμεί να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα για το μέλλον της χώρας. “Είμαι πολιτευτής; Θέλω την επανεκλογή μου; Αυτός είναι ο ρόλος μου; Δεν με ενδιαφέρει αυτό” είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές προθέσεις του απέκλεισε τόσο την όποια συνεργασία του με τη ΝΔ, όσο και τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα