Βενιζέλος για Στουρνάρα: "Δεν μας κάνει χάρη κανένας υπουργός"

Στιγμιότυπο από την συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Οξύτατη επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα, κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου. Τον χαρακτήρισε "αιχμάλωτο αντιφάσεων". Αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών για την τροπολογία ΠΑΣΟΚ για την ανεργία (Vid)

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξης του και ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του σε ότι αφορά την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι προσβάλλει την νοημοσύνη, του κόπους, τους φόβους, τις θυσίες και τις εμπειρίες του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται «πολύ αριστερός» ενώ σε επιλεγμένα ακροατήρια στο εξωτερικό είναι πολύ πιο μετριοπαθής, πιο συστημικός.

«Σήμερα τον είδα, αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού του; Είναι πως διαβλέπει την προοπτική εξόδου από την κρίση μέσα σε μια νευρική Ευρώπη που είναι έτοιμη για εσφαλμένες επιλογές» ανέφερε και προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της ίδιας της παράταξής του η οποία δεν μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή προοπτική προοδευτική φιλολαϊκή και μια στρατηγική που είναι ειλικρινής και έντιμη όπως αυτή του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέα ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και εκτός Μνημονίου. Ακόμη είπε πως μέσα στις φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα είναι «να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα», κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ψάχνει για συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν και σε χώρες που δεν ευδοκιμούν. Μάλιστα είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσαιωνικός άνθρωπος που παρακαλάει να έρθει να έρθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έλαβε τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και πέτυχε τις ευνοϊκές συμφωνίες που αποδίδουν σήμερα παίρνοντας μεγάλο κόστος ενώ σήμερα συμμετέχει ως κυβερνητικός εταίρος με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. «Αν δεν μπαίναμε στον Μηχανισμό Στήριξης και ακολουθούσαμε το περιβόητο εναλλακτικό σενάριο θα επέρχονταν η πλήρης καταστροφή» είπε δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας για «βιασμό της λογικής».

«Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθήσαμε με λάθη, παραλείψεις, νευρικότητες σταθερή γραμμή ευθύνης με κόστος. Κι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέτουμε θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε πως θα πετύχει την υλοποίηση του μέτρου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση πριν την τουριστική περίοδο και αναδεικνύει τα μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας. «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Πρόκειται για συμφωνία των κομμάτων. Και βασίζεται σε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει. Προστατεύει την σχέση της κυβέρνησης με την αγορά. Είναι σημαντικό που υιοθετήθηκε η τροπολογία μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τέλος πρότεινε την συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων και Συμβουλίου Κρίσης και Εθνικής Κινητοποίησης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομιλία Βενιζέλου για το Πολυνομοσχέδιο

SHARE: