Βενιζέλος για τροπολογία στο κόμμα Κασιδιάρη: “Να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου”

Βενιζέλος για τροπολογία στο κόμμα Κασιδιάρη: “Να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος All Righits Reserved

Παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την αντίδραση του Χρήστου Τζανερίκου. "Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία".

Τη σφοδρή αντίδραση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, για την υπό ψήφιση τροπολογία με την οποία επιχειρείται να “μπλοκαριστεί” το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει “αδιανόητο θεσμικά” τον δημόσιο διάλογο του κ. Τζανερίκου με τον Μάκη Βορίδη, ενώ πρότεινε να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις”.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει ) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ ) .

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα