Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Μπαλτάκου: Τραγικό, πολιτικοί αρχηγοί να υιοθετούν ισχυρισμούς κατηγορουμένων για κομματικά οφέλη

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Μπαλτάκου: Τραγικό, πολιτικοί αρχηγοί να υιοθετούν ισχυρισμούς κατηγορουμένων για κομματικά οφέλη

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τέλος στα σενάρια τριπλών εκλογών (Vid)

Τριπλό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την έκτακτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στον απόηχο του σκανδάλου Μπαλτάκου.

“Το πρώτο μήνυμα είναι, ότι δεν μπορεί κανείς ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, να υπονομεύσει τη σταθερότητα”, είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

“Το δεύτερο μήνυμα αφορά τον ρόλο του προοδευτικού πόλου του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην κυβέρνηση”, είπε υπογραμμίζοντας “πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος αυτός για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα και για το θέμα της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου και της διαφάνειας”.

Στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά

“Εγώ ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λέω ότι είμαστε αυτοί που εγγυόμαστε την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας”, πρόσθεσε, ενώ λίγο αργότερα υπενθύμισε, πως με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορές, που όμως παραμερίζονται χάριν της διακυβέρνησης της χώρας.

“Τα κόμματα που συνεργαζόμαστε, έχουμε διαφορές μεταξύ μας. Τον Νοέμβριο του 2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με το ΛΑΟΣ .Όταν παίρνεις την απόφαση να κάνεις κυβέρνηση συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας, δεν κοιτάς αυτές τις διαφορές”, τόνισε.

Το τρίτο μήνυμα είχε αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Το τρίτο μήνυμα αφορά τη Χρυσή Αυγή, όχι το κόμμα, αλλά την εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης. Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου κάποια κόμματα να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Σας θυμίζω, ότι πριν τις εκλογές του 2012, ζητούσα συνεργασία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση των δυνάμεων αυτών. Και τώρα, με τη δικογραφία, έρχονται πολιτικοί αρχηγοί, να το εκμεταλλευτούν. Και με τις τωρινές πράξεις τους, δείχνουν ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που ενεργεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Στουρνάρας: “Έκλεισε ένας κύκλος, ανοίγει ένα νέο βιβλίο”

Ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος βρέθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρώτου.

Ο υπουργός Οικονομικών, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι “έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένα νέο βιβλίο. Παρουσιάσαμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα”.

Σε ερώτηση σχετικά με την επάνοδο της χώρας στις αγορές απάντησε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω από όσα δήλωσε χθες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα