Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας

Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Ελούντα της Κρήτης Eurokinissi

Μετά τη συγκέντρωση στα Χανιά την Παρασκευή μιλάει Δευτέρα σε Ξάνθη και αμέσως μετά σε Γιάννενα. Τέλη της εβδομάδος ή-το πολύ- αρχές της επομένης η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο για την οριστικοποίηση των μέτρων.

«Πάνω» του παίρνει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, με ανοιχτές συγκεντρώσεις, ενώ οριστικοποιούνται και τα μέτρα ανακούφισης για μεγάλα κοινωνικά στρώματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιοδεία του αύριο και μεθαύριο στην Κρήτη και την ομιλία του στα Χανιά, θα μιλήσει τη Δευτέρα στην Ξάνθη και αμέσως μετά στα Ιωάννινα, εφόσον βεβαίως το επιτρέψει η συζήτηση και η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την κατάθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης να ολοκληρωθεί πριν τις 9 Μαΐου, οπότε ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στη διάρκεια της συζήτησης μάλιστα η αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμάται ότι θα είναι σε πολύ υψηλούς τόνους, με τον Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της κυβέρνησης να επιδιώκουν να αναδείξουν τις διαφορές στα θέματα της οικονομικής πολιτικής με τη Νέα Δημοκρατία και όχι την στάση του Παύλου Πολάκη, όπως επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση. Άλλωστε και για το θέμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει τα σχετικά μηνύματα από τη συγκέντρωση των Χανίων, χωρίς όμως να «αδειάσει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Τέλος της εβδομάδος ή αρχές-το πολύ- της επομένης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου για την οριστικοποίηση των μέτρων, μόνιμων και εφάπαξ, για την ανακούφιση κατώτερων στρωμάτων, όπως η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες. Μέτρα που θα νομοθετηθούν μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς έως τότε θα σταματήσει το νομοθετικό έργο του Κοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα