ΚΚΕ: Καπιταλισμός σημαίνει "Δεν μπορώ να αναπνεύσω"

Διαμαρτυρία της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Διαμαρτυρία της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ YOUTUBE

Το βίντεο του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Βίντεο  δημοσίευσε το ΚΚΕ για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd, στις 25 Μάη, από αστυνομικούς στις ΗΠΑ και για τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών. Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι σήμερα 108 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. 42 εκατ. ανέργους από την αρχή της πανδημίας. 600 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έγιναν κατά 434 δισ. δολάρια πλουσιότεροι μέσα στην πανδημία.

ADVERTISING

Το 1% των πλούσιων Αμερικανών κατέχει πάνω από το 40% του πλούτου της χώρας. 1.100 είναι οι νεκροί από αστυνομικούς κάθε χρόνο από το 2013.

Το μουσικό κομμάτι στο βίντεο έχει τίτλο «Το φάντασμα του Tom Joad» του Bruce Springsteen (1995), με αναφορές στο μυθιστόρημα του John Steinbeck «Τα Σταφύλια της Οργής» (1939) και την ομώνυμη ταινία του John Ford (1940). Εδώ το τραγουδάει μαζί με τον Tom Morello (κιθαρίστα των «Rage Against the Machine»).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Τζορτζ Φλόιντ, ΗΠΑ, Κορονοϊός

24Media Network