Βίντεο: Το σεξιστικό σχόλιο Σαμαρά που εξόργισε την Κωνσταντοπούλου

Βίντεο: Το σεξιστικό σχόλιο Σαμαρά που εξόργισε την Κωνσταντοπούλου
Συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Βουλής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την ομιλία του δεύτερου στη Βουλή. Για σεξιστικές και ρατσιστικές διατυπώσεις έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά (Vid)

Με ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο καβγάς ξεκίνησε από τον τρόπο, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς θέλησε να υπερασπιστεί το Σταύρο Παπασταύρου, απέναντι στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή ξένα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και κάλυψη του.

“Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη, επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής” ξεκίνησε να λέει ο κ. Σαμαράς, τον οποίο διέκοψαν, τόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών από την αίθουσα, όσο και η κ. Κωνσταντοπούλου που τον κάλεσε να μην υποτιμά τις γυναίκες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε στην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά είπε ειρωνικά σε βουλευτές που γελούσαν ή διαμαρτύρονταν για το σχόλιο του: “Σας αρέσει η τεθλασμένη;”, προσθέτοντας: “Σας αρέσει να ευνοείτε και να μη το λέτε;”.

Η σκληρή απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

“Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν” είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά.

“Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις” πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά “είμαι της αντρικής σχολής”.

Δείτε στο 02′.20” την επίμαχη φράση του Αντώνη Σαμαρά:

Διαβάστε ακόμη: Ο Σαμαράς διερωτάται σε τι ζητά στήριξη ο Τσίπρας

Η αντίδραση Σαμαρά στις υποδείξεις της Προέδρου της Βουλής

Η παρατήρηση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε εκ νέου την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για λογοκρισία.

“Λογοκρισία δεν θα δεχθώ και δεν δέχομαι. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, από όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε, λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης που έχει δώσει τα πάντα για τη Δημοκρατία που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα. Και ό,τι εννοώ το εννοώ”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Δίλημμα Τσίπρα στην αντιπολίτευση: Θα στηρίξετε την εθνική προσπάθεια ή θα είστε φερέφωνα των μνημονιακών;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα