Βίτσας: Διεθνές κύκλωμα διακινητών πίσω από τα Διαβατά

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας EUROKINISSI

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 έκανε λόγο για συμφέροντα διακινητών, "διεθνών εγκληματικών συμμοριών", που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος διακινητών πίσω από την υπόθεση Διαβατών διαπίστωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ειδικότερα, ο υπουργός είπε:

"Η υπόθεση Διαβατών έχει τελειώσει και τελείωσε μέσα σε δύο μέρες με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι επέστρεψαν στις δομές φιλοξενίας. Υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης. Δεν τίθεται θέμα απώλειας προνομίων αρκεί να σεβαστούν τη χώρα μας. Η μόνη πηγή αλήθειας είναι η ελληνική πολιτεία και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ. Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται συμφέροντα διακινητών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και στην Τουρκία. Είναι διεθνή κυκλώματα, διεθνείς εγκληματικές συμμορίες. Ψάχνοντας τα ίχνη στο διαδίκτυο θα βρούμε έναν σέρβερ ενδεχομένως και σε άλλη ήπειρο, στην Αμερική, στην Ασία ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Το 2018 συνελήφθησαν 350 διακινητές, βαποράκια-διακινητικές τους λέω εγώ, ανάμεσά τους θα δείτε όλες τις φυλές του κόσμου. Στη Σάμο όπου θα πάω αύριο υπάρχουν κυκλώματα. Στη Μόρια 4.900 είχαν καταγραφεί στις 31/3, 900 έχουν δικαίωμα να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουμε πολλές θέσεις να τους φιλοξενήσουμε. Δεν έχουμε σοβαρό αριθμό αφίξεων αυτή την περίοδο και λόγω καιρικών συνθηκών. Σε Χίο, Λέρο και Κως η κατάσταση είναι καλή. Στη Σάμο πάω ακριβώς για την αποσυμφόρηση της κατάστασης".

Η συγκέντρωση στο Γαλάτσι ήταν η καλύτερη δημοσκόπηση

"Η συγκέντρωση στο Γαλάτσι ήταν η καλύτερη δημοσκόπηση. Υπήρχαν πούλμαν από Περιστέρι, από Ζωγράφου, από περιοχές της Αττικής, δεν υπήρξε κινητοποίηση στην επικράτεια, στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό υπήρξε τέτοια κινητοποίηση, μέχρι και από το εξωτερικό ήρθαν. Αυτά τα αστεία δεν μειώνουν την τρομερή επιτυχία της συγκέντρωσης. Η κοινωνική προοδευτική συμμαχία έχει μεγάλη σημασία. Ο Στ. Τζουμάκας έχει εδώ και πολύ καιρό δηλώσει τη στήριξή του στο εγχείρημα συγκρότησης προοδευτικού πόλου και δεν νομίζω ότι έχει αμφισβητήσει κανείς την ηθική του", είπε ο κ. Βίτσας.

"Οι πράσινες σημαίες είναι σημαίες της οικολογίας, δεν είναι σημαίες του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεν είναι πολιτικό μας πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υπήρξε μια περίοδος που ενέπνευσε ελπίδα στο λαό, αξιοποιούμε όλες τις παρακαταθήκες που υπάρχουν στον προοδευτικό χώρο, όμως οι ανάγκες της ιστορικής συγκυρίας είναι διαφορετικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώκει συνεργασίες πάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Είναι καλό να δημιουργηθεί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τα Διαβατά

Εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στα Διαβατά

Πηγές του Υπουργείου: "Θα αποχωρήσουν μέχρι την Κυριακή οι πρόσφυγες από τα Διαβατά"

SHARE:

24Media Network