Βίτσας: Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των στρατιωτικών

Press conference held by the refugee crisis management team,  in Athens, on March 3, 2016 /          ,  ,  3 , 2016
Press conference held by the refugee crisis management team, in Athens, on March 3, 2016 / , , 3 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την "απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας" στη Τουρκία

Το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν το Σάββατο στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά ν’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης.

H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επανέλαβε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Πραξικόπημα στην Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικηγόρος Τούρκων αξιωματικών: Δεν ήξεραν ότι γίνεται πραξικόπημα

Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Κολάσιμη ενέργεια η απόπειρα πραξικοπήματος

Αλεξανδρούπολη: Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε εκτάκτως. Ζήτησαν πολιτικό άσυλο

SHARE:

24Media Network