Βίτσας σε ΝΔ για Λέσβο: Προσέξτε μήπως εξυπηρετείτε φασιστικές ομάδες

O υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Βίτσας

Μίλησε για περίεργες καταλήψεις και συγκεντρώσεις στη Λέσβο με το που ανακοινώθηκε το Περιφερειακό Συνέδριο. Κριτική Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο νομοσχέδιο για το Πολιτικό Άσυλο

Αυστηρή προειδοποίηση στη ΝΔ καθώς και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι με το να υποδαυλίζουν αντιδράσεις όπως αυτές των τελευταίων εβδομάδων στη Λέσβο μπορεί τελικά να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των φασιστών, απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Βίτσας.

«Ξαφνικά από τη μέρα που ανακοινώθηκε το περιφερειακή συνέδριο Βορείου Αιγαίου άρχισαν να γίνονται περίεργα πράγματα» είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Βίτσας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό άσυλο. 

ADVERTISING

Μίλησε, μάλιστα, για φοβερές αντιδράσεις, για «καταλήψεις» στην Πλατεία Σαπφούς και για συγκεντρώσεις που τελικά εξετράπησαν. «Είναι θεμιτός ο αντιπολιτευτικός διάλογος και το να προσπαθείς να κερδίσεις πόντους από το υπαρκτό το πρόβλημα στη Λέσβο» είπε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Βίτσας αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς. «Η συμβουλή μου είναι η εξής: “Προσέξτε ! Αν τραβάει αυτό το πράγμα ως το τέλος μήπως δεν υλοποιούνται οι πολιτικές επιδιώξεις αυτού που το κάνει αλλά κάποιων άλλων, φασιστικών ομάδων» είπε. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν απευθύνεται μόνο στη ΝΔ αλλά και προς το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις.

Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι οι αντιδράσεις στα Περιφερειακά Συνέδρια εκπορεύονται από το σύστημα που κυριαρχούσε στη χώρα αλλά πλέον νοιώθει «ότι δεν θα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στον καθορισμό του αναπτυξιακού προγράμματος». Κατήγγειλε δε απόπειρες να μποϊκοταριστούν τα συνέδρια φωτογραφίζοντας τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσία του περιφερειάρχη, Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη σε περιφερειακό συνέδριο. «Είδαμε υπόγειες και υπέργειες κατευθύνσεις προς θεσμικούς παράγοντες να μην πάνε σε μια σειρά αναπτυξιακά συνέδρια» είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο νομοσχέδιο για το Πολιτικό Άσυλο

Εν τω μεταξύ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο για το Πολιτικό Άσυλο που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή. Ανέφερε δηλαδή ότι το νομοσχέδιο «δεν είναι η καλύτερη εκδοχή σε επίπεδο δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών». Κάλεσε ταυτόχρονα τις χώρες του Νότου που υφίστανται τις εντονότερες προσφυγικές ροές να ενωθούν και να απαιτήσουν τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία

ΝΔ: Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ευρώπη μετανάστες

Μυτιλήνη: Επεισόδια και πετροπόλεμος από ακροδεξιούς μετά την πορεία

SHARE:

24Media Network