ΝΔ: Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ευρώπη μετανάστες

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη είναι έργο της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που άνοιξε τα σύνορα της Ελλάδας

Σκληρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε η ΝΔ, στην οποία στηλίτευσε τις επιλογές του και της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, αλλά και το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο ο ισχυρισμός στον οποίο προχωρούν από την αξιωματική αντιπολίτευση, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που "άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες". Όπως σχολιάζουν από την Πειραιώς, "είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του".

ADVERTISING

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο πρωθυπουργός που:

  • Άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες.
  • Έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών
  • Δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και ουδείς ξέρει που κατέληξαν.
  • Αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο.
  • Αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του.

Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έσπευσε να καλύψει μια μειοψηφία ακροδεξιών

Απάντηση στη ΝΔ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Με ενδιαφέρει η οικονομία όχι η επικοινωνία

Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη

SHARE:

24Media Network