Βίτσας: Στο τραπέζι ο φόρος στο Χρηματιστήριο

Βίτσας: Στο τραπέζι ο φόρος στο Χρηματιστήριο
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης β παραλαβής, από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο στον νέο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Στρατού Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, Ναυτικού Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και Αεροπορίας Αντιπτεράρχου Χρήστου Βαΐτση. (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) Ευρωκίνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο φορολόγησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών προς αυτή την κατεύθυνση

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στα μεγάλα αγκάθια που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της να λύσει μεταξύ άλλων και το θέμα του ασφαλιστικού. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε μάλιστα σκέψεις για νέο φόρο στο Χρηματιστήριο που θα δώσει πόρους για τη στήριξη των ταμείων.

“Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί αύριο το πρωί. Εξετάζουμε την επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι μια σκέψη για τη λύση του ασφαλιστικού. Είναι στο τραπέζι ο φόρος στο Χρηματιστήριο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσα πάντως ανέφερε πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν είναι κάτι το ευχάριστο, όμως σημείωσε πως επιδιώκεται η συνεχής διαπραγμάτευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. “Παίρνουμε μια σειρά μέτρα, αλλά το σχέδιό μας είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ευαισθησία επειδή παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Είμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης” ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα