Βουλή: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Βουλή: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά για αποχώρηση από τις ψηφοφορίες αν δεν γίνει δεκτά τα αιτήματά του για αλλαγή στη διαδικασία.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν της Διασκέψης των Προέδρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένει στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου, “η οποία”, όπως υποστηρίζει, “έχει υποβαθμισθεί στο όνομα της πανδημίας”.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ‘Ολγα Γεροβασίλη, στη Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη επανέφερε εμφατικά το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος, για την αλλαγή της διαδικασίας, ενώ η ίδια ζήτησε να κληθεί η εταιρία για επίσημη ενημέρωση. “Διαφορετικά, συμπλήρωσε, “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες, όπως προειδοποίησε πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας”.

Παραλλήλως, ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων (25 μέλη έναντι ενός από κάθε κόμμα, που συμμετέχουν σήμερα λόγω της πανδημίας) επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το άνοιγμα των Λυκείων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα