Βουλή: Με 187 “ναι” εγκρίθηκε η Προανακριτική για τον Ν.Παππά

Βουλή: Με 187 “ναι” εγκρίθηκε η Προανακριτική για τον Ν.Παππά
Η Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Εντός του επόμενου διμήνου πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της. Θα έχει 19 μέλη

Με 187 ψήφους υπερ 85 κατά και 1 άκυρο σε σύνολο 289 ψηφισάντων βουλευτών, εγκρίθηκε από την Βουλή η σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Υπέρ της πρότασης για την σύσταση της επιτροπης ψήφισε η Ν.Δ, το ΚΙΝ.ΑΛ και η Έλληνική Λύση, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, “παρών” το ΚΚΕ ενώ δεν μετείχε στην ψηφοφορία το Μέρα 25.

Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα από τα 3 κόμματα που ψήφισαν “υπέρ” της παραπομπής του Νίκου Παππα, καταγράφονται 2 διαρροές. Ένας βουλευτής που ψήφισε λευκό και ένας που ψήφισε άκυρο.

Η ύπαρξη 2 διαρροών αποτιμάται από τον ΣΥΡΙΖΑ ώς αποτέλεσμα της ένδειας επιχειρημάτων της Ν.Δ. Σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας «ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ δεν τόλμησαν ούτε καν να έρθουν να υπερασπιστούν την πρόταση παρωδία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και όσοι την υπερασπίστηκαν, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν έπεισαν το σύνολο των βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Αν δε, δεν είχε καταστρατηγηθεί και το Σύνταγμα με την πρωτοφανή απόφαση για μυστική ψηφοφορία εξ αποστάσεως, οι απώλειες σίγουρα θα ήταν περισσότερες».

Η επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της προκειμένου να έχει έτοιμο το πόρισμά της σε δύο μήνες αν και υπάρχει η δυνατότητα παράτασης. Όπως έχει επισημάνει ο γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ Γιάννης Μπουγάς για την υπόθεση υφίσταται πιθανότητα παραγραφής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Σταύρος Κελέτσης. Από την Ν.Δ θα μετέχουν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος θα έχουν την κεντρική ευθύνη ενώ μέλη της επιτροπής Άγγελος Τσιγκρής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κατερίνα Παπακώστα, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Αναστάσιος Μπατζώκας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δώρα Αυγέρη, ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διονύσης Καλαματιανός και ο Παύλος Πολλάκης

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα