Βουλή: Διακομματικό ‘ναι’ στο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής παρά τους υψηλούς τόνους

Βουλή: Διακομματικό ‘ναι’ στο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής παρά τους υψηλούς τόνους
Υπουργείο Παιδείας (EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος) Eurokinissi

«Θα κάνουμε υπέρβαση παρά τις αντιρρήσεις μας» ανακοίνωσε η ΝΔ. Για εμβληματικό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Παιδείας. Αποσύρεται διάταξη που επέκρινε ο Ν. Φίλης

Με ευρεία πλειοψηφία, παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου, αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το νομοσχέδιο θα λάβει διακομματική στήριξη αφού η ΝΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι παρά τις πολυάριθμες ενστάσεις της θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια υπέρβαση. Μια υπέρβαση για τη μεγάλη ιδέα της ουσιαστικής ενίσχυσης της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παρότι θεωρούμε ότι αυτή η μεγάλη ιδέα δεν υλοποιείται» ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής. Τις θέσεις της ΝΔ αναμένεται να αναλύσει πάντως σήμερα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ομιλία του επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προανήγγειλε ότι θα δηλώσει «παρών» στο νομοσχέδιο ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει.

Μέχρι τώρα η σύνδεση των σχολών με την τοπική κοινωνία ήταν «σουβλάκια και rooms to let»

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, χαρακτήρισε «εμβληματική» την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αντίθετα με ό,τι λέγεται, το νέο Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί απλή συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Σημείωσε δε ότι βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η σύνδεση του πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία. «Δυστυχώς ότι μέχρι τώρα η σύνδεση των σχολών με την τοπική κοινωνία ήταν τα σουβλάκια και τα rooms to let» ανέφερε.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι αποσύρεται από το σώμα του νομοσχεδίου επίμαχη διάταξη (άρθρο 19 παρ. 1 Α) σχετικά με την ισοτιμία πτυχίων την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε καταγγείλει ότι ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα