Βουλή: Επίθεση Θύμιου Λυμπερόπουλου σε Μητσοτάκη και Beat

Βουλή: Επίθεση Θύμιου Λυμπερόπουλου σε Μητσοτάκη και Beat
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών "Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) ευρωκινηση

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής άφησε αιχμές για σχέση τη οικογένειας Μητσοτάκη με την εταιρεία Beat καταγγέλλοντας «συνεταιριστική φιλία». Καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος μέσω offshore

Δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην εταιρεία Beat (πρώην Taxibeat) εξαπέλυσε από το βήμα της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Θύμιος Λυμπερόπουλος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

«Δεν φοβάμαι κάποιους ούτε αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης να με απειλούν δια μέσου του Βορίδη» είπε ο κ. Λυμπερόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Απάντησε, όμως, και σε όσους από τη ΝΔ χαρακτήρισαν «συντεχνία» τους αυτοκινητιστές. «Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι συντεχνία. Συντεχνία και διαπλοκή είναι εκείνοι που μέσα από την καινοτομία κλέβουν όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και την πατρίδα» δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμπερόπουλος άφησε, όμως, και αιχμές για σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με την εταιρεία Beat παραπέμποντας εμμέσως σε δημοσιεύματα για την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρείας. «Δεν φοβάμαι ούτε επιχειρηματίες που τους κατηγόρησα για πολιτικές φιλίες και αποδεικνύεται τελικά ότι είχαν συνεταιριστικές φιλίες μετά τα τελευταία γεγονότα» τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος. Επίσης επέρριψε κατηγορίες περί φοροδιαφυγής στην εταιρεία Beat κάνοντας λόγο για «πλήθος εμβασμάτων» τα οποία δεν ελέγχονται. «Ο ελληνικός λαός τι φόρους πήρε; Που είναι οι φόροι των 43 εκατ. ευρώ από την πώληση; Ή έγινε μαύρο χρήμα που ξεπλύθηκε μέσα από offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Λυμπερόπουλος αναφερόμενος στην εταιρεία.

Αντίθετα ο κ. Λυμπερόπουλος τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών διαμεσολάβησης μεταφοράς επιβατών. «Δικαιώνεται η εργασία του αυτοαπασχολούμενου» είπε σχολιάζοντας το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα