Βουλή – Παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Αντιπαράθεση με γαλάζιες αναφορές σε «ένοχους που θα πάνε φυλακή»

Βουλή – Παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Αντιπαράθεση με γαλάζιες αναφορές σε «ένοχους που θα πάνε φυλακή»
Από την συζήτηση στην Βουλή Eurokinissi

Τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο έδειξε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. Αδ.Γεωργιάδης: Όσοι έστησαν σκευωρία θα φυλακιστούν. Π.Πολλάκης: «Σήκω Ανδρέα για να δεις τον Λοβέρδο και τον Γεωργιάδη μαζί»

Με απόντες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μίλησαν το πρωί, συζητήθηκε στην Βουλή, το «κυρίως μενού» της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την κατηγορία του παραδικαστικού κυκλώματος. Θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία. Έτσι σε «πρωταγωνιστές» αναδείχθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και οι Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολλάκης. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός μετέφερε την συζήτηση από το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε αυτό του Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας αιχμές για συνέχεια της υπόθεσης που θα «αγγίξει» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός, έδειξε με σαφήνεια προς τον Αλέξη Τσίπρα αφού του απέδωσε την ενορχήστρωση της σκευωρίας. Όπως είπε «ο κ.Τσίπρας εκτός από προϊστάμενος του κ.Παππαγγελόπουλου είναι ο εμπνευστής αυτής της συμμορίας». Κάλεσε μάλιστα τον Δ.Παπαγγελόπουλο κατά την δικαστική διερεύνηση «να μας πει τι εντολές έπαιρνε από τον Τσίπρα». Αναφέρθηκε μάλιστα σε απόσπασμα παλιότερης ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα όπου αναρωτήθηκε πώς μπορεί να στήθηκε μία σκευωρία από υπουργό χωρίς να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Είπε ότι «συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Τσίπρα. Έτσι είναι». Δήλωσε πως «στην πραγματικοτητα δεν τον κυνηγάει ο Σαμαράς. Οι δικοί σας, σας κυνηγάνε. Οι πομπές σας» προσθέτοντας πως «οι δικοί σας σας κυνηγάνε και οι ερινύες σας».

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς ενέπλεξε και άλλα πρόσωπα. Όπως είπε 10 μήνες πριν να υπάρξει θέμα Novartis επισήμανε ότι στις 13 Ιανουαρίου του 2017 έγινε «σύσκεψη στο Μαξίμου υπό Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο, Πολλάκη, Κοντονή, Καλογήρου και Χρήστου» ενώ ο Παπαγγελοπουλος λέει «ότι πληροφορήθηκε τα πάντα το Φλεβάρη του 2018». Σημείωσε πως «το μαστόρευαν το θέμα, το μαγείρευαν επί ένα χρόνο». Σε πολιτικό επίπεδο υποστήριξε μάλιστα πως «ήμουν εμπόδιο του κ.Τσίπρα στην Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ συνολικά επισήμανε ότι «μόνο στην αρχή βρισκόμαστε» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω διερεύνησης του θέματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή Eurokinissi

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην φράση του «θα τους πάω μέχρι τέλους» που είχε εκφράσει όταν παραπέμφθηκε για την υπόθεση Novartis. Δήλωσε πως «είναι η αντίδραση ενός πρώην πρωθυπουργού που κατηγορήθηκε από δύο απίθανους τύπους με κουκούλες» ενώ «οι εισαγγελείς δεν τον ρωτήσανε τίποτε. Ούτε την πιο απλή ερώτηση: «Που τα ξέρετε αυτά; Ήσασταν εκεί;»». Σημείωσε μάλιστα ότι «από την πρώτη στιγμή τους αποκάλεσα συμμορία .Από τον τότε πρωθυπουργό μέχρι τους εισαγγελείς και τους ψευδομάρτυρες» «ήθελαν να πάνε σε εκλογές με ατιμωτικές κατηγορίες προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους» «φανταστείτε να πήγαιναν σε εκλογές με ορισμένους από εμάς φυλακισμένους»

Αντιπαράθεση με εντάσεις Γεωργιάδη – Πολλάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Νωρίτερα ή ένταση κορυφώθηκε με τις τοποθετήσεις των …συνηθισμένων κοινοβουλευτικών πρωταγωνιστών στα ζητήματα που σχετίζονται με την Novartis και την φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «οι ένοχοι θα πάνε στην φυλακή. Όχι για λόγους προσωπικής εκδίκησης, αλλά επειδή είμαστε πιστοί στο Σύνταγμα» «όποιος κάνει σκευωρία για να κλείσει τους αντιπάλους του στην φυλακή θα καταλήξει στο τέλος στην φυλακή». Παράλληλα ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνάντηση με τον Παπαγγελόπουλο όταν ξεκίνησαν οι φήμες περί διώξεων με δικογραφίες που βασίζονται σε προστατευόμενους μάρτυρες. Δήλωσε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του είπε: «Τι λες παιδί μου; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Εγώ θα τα εμποδίσω». Ο Α.Γεωργιάδης σχολίασε πως «τέτοιος ψεύτης είναι».

Ο Παύλος Πολλάκης Eurokinissi

«Σήκω Ανδρέα για να δεις τον Λοβέρδο και τον Γεωργιάδη μαζί» σχολίασε στην ομιλία του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης. Επισήμανε ότι η Ν.Δ ευνόησε την πολυεθνική Novartis μέσω της τιμολόγησης των φαρμάκων. Όπως είπε «εσείς φάγατε τα πόμολα, τα παραθυρόφυλλα και τις κολώνες». Μάλιστα άφησε αιχμές ακόμη και για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «αυταπάτες που είχαν κάποιοι από τον χώρο μας ότι κάποιοι θεσμοί μπορούν να λειτουργήσουν» επισημαίνοντας προς την Ν.Δ πως «σε αυτές τις καθυστερήσεις βασίζεστε». Σημείωσε μάλιστα ότι «την άλλη φορά θα είμαστε αλλιώς. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο Νίκος Παππάς

Την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο πρώτος που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για διασπάθιση δημόσιου χρήματος ήταν ο Κωντσταντίνος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στην περίοδο 1990 – 1993 που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών. Νωρίτερα υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς «κρύβεται» ενώ «πρέπει να απαντήσει γιατί το 2013 είπε στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη “μην ακουμπάς τον Μιωνή και τον Παπασταύρου, γιατί μας έχουν βοηθήσει”. Θα ήταν πράξη πολιτικής γενναιότητας να έρθει ο Σαμαράς στην προανακριτική, αλλά δεν το έκανε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα