Βουλή: Προς άνοιγμα λογαριασμών του Σταύρου Παπασταύρου

Βουλή: Προς άνοιγμα λογαριασμών του Σταύρου Παπασταύρου
Ο Σταύρος Παπασταύρου στέχος της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέρχεται από τα γραφεία του ΣΔΟΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Στ. Παπασταύρου είχε κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες του έδωσε οκτώ ημέρες διορία να καταθέσει παραστατικά και στοιχεία. Στο αρχείο η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου που εμπλέκεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής (Λίστα Λανγκάρντ – Panama Papers) οδηγείται όπως όλα δείχνουν η Βουλή καθώς του δόθηκε ολιγοήμερη προθεσμία να καταθέσει σωρεία παραστατικών και εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή Πόθεν Έσχες προειδοποίησε τον κ. Παπασταύρου ότι αν δεν καταθέσει μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες τα παραστατικά και τα άλλα έγγραφα που λείπουν από τον φάκελό του τότε θα δώσει το πράσινο φως για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή του στις λίστες φοροδιαφυγής.

Αντίθετα η επιτροπή Πόθεν Έσχες έθεσε στο αρχείο την υπόθεση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αγοράσει από διεθνές χρηματιστήριο μικρή ποσότητα μετοχών Samsung αξίας 10.912 δολαρίων το 2013 και τις πούλησε την επόμενη χρονιά. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο γιατί κρίθηκε ότι η απαγόρευση αγοραπωλησίας μετοχών δεν αφορά τα ξένα χρηματιστήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα