Βουλή: Ψηφίστηκαν τα άρθρα και οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία

Στιγμιότυπο από την 3η ψηφοφοριά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την 3η ψηφοφοριά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία καθώς και οι τροπολογίες του. Οι ΑΝ.ΕΛ. καταψήφισαν τις τροπολογίες για το Μέγαρο Μουσικής και για την κατασκευή Τεμένους στο Βοτανικό

Ψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες του το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία προκάλεσε η Ν.Δ. ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν:

- η τροπολογία για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α.,

- η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής,

- η τροπολογία για την παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και την κατάργηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη συμμετοχή των Συμβουλίων των ΑΕΙ και των Σχολών αυτών στη διαδικασία της προεπιλογής των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων.

Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι τροπολογίες για το τζαμί στο Βοτανικό και το Μέγαρο Μουσικής καταψηφίστηκαν από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που παρέκκλινε από τη γραμμή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ειδικότερα για την τροπολογία που αφορά το τζαμί, υπερψήφισαν την ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί με τη Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία. Σχετικά με την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, παρών ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν και πάλι Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μάλιστα, νωρίτερα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνω, Σταυρούλα Ξουλίδου χαρακτήρισε την τροπολογία για το τζαμί απαράδεκτη και προκλητική, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει. Μάλιστα, η ίδια σημείωσε πως η κατασκευή του τζαμιού είναι άκαιρη γιατί επιβαρύνει προκλητικά τον προϋπολογισμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network