Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών δίνετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα

Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών δίνετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ετοιμάζει νέα "λίστα Πέτσα". Κάλεσε τους καναλάρχες να αρνηθούν τα χρήματα.

Σκληρή κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στα ΜΜΕ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρα, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου “Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της τοποθέτησής του επέκρινε την κυβέρνηση για το ότι ετοιμάζει νέα λίστα Πέτσα για τα ΜΜΕ, την ώρα που υπάρχουν άλλες ανάγκες που πρέπει να ικανοποθηθούν άμεσα.

“Δε θα έπαιρνα το λόγο στο σήμερα αν δεν είχα τη πεποίθηση ότι αυτό που κάνετε συστηματικά είναι βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Την ώρα που η οικονομία καταρρέει. Την ώρα που η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη. Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου. Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε ; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών σπεύδουν να δώσουν λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μάλιστα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα, τους κάλεσε να πάρουν πίσω τη διάταξη για την εκ νέου χρηματοδότηση των ΜΜΕ, ώστε να μεταδώσουν μηνύματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

“Πάρτε το πίσω κ. Πέτσα. Απευθύνομαι και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Μην τα πάρετε τα χρήματα δώστε τα στο ΕΣΥ, δώστε τα στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης σε Ουγγαρία του Όρμπαν”.

Παρέμβαση στη Βουλή

Παρέμβαση στη Βουλή για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού» και για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. #Βουλη #vouli

Posted by
Alexis Tsipras on Monday, 28 September 2020

“Στην Καρδίτσα σαν κλέφτες”

Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε πάει κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή και ότι ο πρωθυπουργός πήγε την Τρίτη «σαν κλέφτης».

Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατεστραμμένες υποδομές, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα