Βούτσης: Άκρως διχαστικό, ανιστόρητο κι εξαιρετικά επικίνδυνο το παραλήρημα Κασιδιάρη

Νίκος Βούτσης
Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε "ανοιχτή πρόκληση" την τοποθέτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή για στρατιωτική παρέμβαση της Ελλάδας για διάλυση της Βόρειας Μακεδονίας.

«Άκρως διχαστικό, ανιστόρητο κι εξαιρετικά επικίνδυνο για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» χαρακτήρισε το νέο παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη ο Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον χρυσαυγίτη βουλευτή και μίλησε για «ανοιχτή πρόκληση» όσον αφορά την προτροπή του Ηλ. Κασιδιάρη για στρατιωτική παρέμβαση της Ελλάδας για διάλυση της Βόρειας Μακεδονίας.

ADVERTISING

Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης σχολίασε την διαφορά στον τόνο μεταξύ της παρέμβασης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου όπου «κρατιούνται κάποια προσχήματα» και της τοποθέτησης του Ηλ. Κασιδιάρη όπου εκφέρεται το «100% της άποψης».

Πέρα από τις συνηθισμένες για τοποθετήσεις χρυσαυγίτη βουλευτή αναφορές σε «προδότες», ο Ηλ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί την πρόκληση ενός εμφυλίου πολέμου στην Βόρεια Μακεδονία μεταξύ των Σλαβικών κι Αλβανικών κοινοτήτων και στην συνέχεια να παρέμβει ως «ειρηνευτική» δύναμη και να προσαρτήσει εδάφη της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε και στην απόρριψη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της πρότασης του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της Βόρειας Μακεδονίας μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας.

Μετά την παρέμβαση του Ν. Βούτση, ο Ηλ. Κασιδιάρης επιχείρησε να ανασκευάσει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι «πολεμοχαρής» κι ότι μίλησε για «ειρηνευτική» παρέμβαση.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης, Βουλή, Νίκος Βούτσης, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη με αναφορές στη Χούντα

Ο παρατηρητικός Τσίπρας και το χαρτί που έσπασε τον πάγο

Γεννηματά: Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Δεν σας εμπιστευόμαστε

Στ. Θεοδωράκης: Κ. Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος

Λεβέντης: Αυτή η κυβέρνηση είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της

SHARE:

24Media Network