Βούτσης: Ασύμμετρη απειλή από τις πυρκαγιές

Βούτσης: Ασύμμετρη απειλή από τις πυρκαγιές
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στο φυσικό φαινόμενο και ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για κάτι το υποβολιμαίο - Εκτάκτως συνέρχεται αύριο το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ορολογία ασύμμετρης απειλής αλλά μόνο όσον αφορά το φυσικό φαινόμενο χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τις χθεσινές φωτιές στην Αττική που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε ότι οι αρχές λειτούργησαν «μέσα σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής από μια πυρκαγιά η οποία από τους ισχυρούς ανέμους και τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία έπνεαν, οδήγησε σε αυτή την τραγωδία». Πάντως ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για υποβολιμιαίες ενέργειες. «Προς ώρας η ασύμμετρη απειλή έχει να κάνει με το φυσικό φαινόμενο το οποίο διαμόρφωσε συνθήκες που δεν ήταν αντιμετωπίσιμες σε συγκεκριμένες στιγμές, με πύρινες φλόγες που προχωρούσαν με μεγάλες ταχύτητες» ανέφερε και πρόσθεσε: «κανείς προς ώρας δεν έχει ενδείξεις πως είχαμε ασύμμετρη απειλή με την έννοια της υποβολιμιαίας και εμπρηστικής δράσης». Αποκάλυψε, όμως, ότι όλοι παραμένουν σε επιφυλακή για το θέμα. «Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέτοια στοιχεία προς ανακοίνωση. Αν υπάρξει οτιδήποτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα το ακούσουμε με προσοχή και θα το αποτιμήσουμε» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης ότι την Πέμπτη είναι πιθανό να ανακοινωθούν μέτρα από την κυβέρνηση για τους πληγέντες στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής. Επίσης τόνισε ότι αύριο το πρωί θα συνέρθει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη λήψη μέτρων αρωγής εκ μέρους του κοινοβουλίου. «Η συμβολή της Βουλής είτε μπορεί να έχει τη μορφή της υλικής αρωγής είτε να έχει νομοθετικό χαρακτήρα των μέτρων που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα