Βούτσης: "Δεν υπάρχει περιθώριο για βιομηχανία εξωδίκων κι απειλών"

Ο Νίκος Βούτσης
Ο Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

Απορρίφθηκε η άρση της ασυλίας του για μήνυση που δέχθηκε για όσα είπε για την Συμφωνία των Πρεσπών - «Επιτομή της διασφάλισης της ελεύθερης έκφρασης των μελών των κοινοβουλίων» χαρακτήρισε την υπόθεση ο πρόεδρος της Βουλής

«Δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω την άρση της ασυλίας μου» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της μήνυσης εναντίον του για απόψεις που εξέφρασε δημοσίως για την Συμφωνία των Πρεσπών «αποτελεί την επιτομή της διασφάλισης της ελεύθερης έκφρασης των μελών των κοινοβουλίων».

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι εκφράστηκε χωρίς «ούτε ίχνος ύβρεως ή υπονοούμενου» και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για βιομηχανία εξωδίκων κι απειλών». Η πρόταση για άρση της ασυλίας του Ν. Βούτση απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 243 αρνητικές ψήφους και δύο θετικές.

Η ασυλία της βουλευτίνας της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια άρθηκε για υπόθεση κληρονομικών διαφορών με τον αδερφό της με 243 ψήφους υπέρ, μία κατά κι ένα παρών.

«Ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράσω την θέση μου» υποστήριξε ο Κ. Κατσίκης για τις ομοφοβικές δηλώσεις του

Η πρόταση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη απορρίφθηκε με 195 ψήφους κατά, 45 υπέρ και πέντε παρών. Ο Κ. Κατσίκης μηνύθηκε μετά από ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει στο κοινοβούλιο για το αν μπορούν να επιτρέπεται σε ομοφυλόφιλους να είναι δάσκαλοι. Ο Κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι «είχα το ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράσω την θέση μου ελευθέρα τη βουλήσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network