Βούτσης: ΕΣΡ για να ξεφύγουμε από την ομηρία των καναλαρχών

Βούτσης: ΕΣΡ για να ξεφύγουμε από την ομηρία των καναλαρχών
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης", την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. . Eurokinissi

Μίλησε για  «στοιχεία υποχωρήσης» από πλευράς της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΣΡ και κάλεσε την αντιπολίτευση να συναινέσει για την συγκρότηση της αρχή. Εκτίμησε, ότι δεν μπορούν να είναι βιώσιμα 10 κανάλια αλλά μόνο 3.

Έκκληση στα κόμματα να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να ξεφύγει το πολιτικό σύστημα από την «ομηρία» των καναλαρχών απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ζήτησε από την αντιπολίτευση να ακολουθήσει τα “στοιχεία υποχώρησης” που δείχνει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συνάινεση.

«Μετά από χρόνια υποχώρησης σε συμφέροντα έχουμε ευκαιρία να βάλουμε τάξη» είπε ο κ. Βούτσης τοποθετούμενος στη Βουλή επί των τροπολογιών για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και τον καθορισμό του αριθμού των αδειών από την ανεξάρτητη αρχή. Περιέγραψε μάλιστα αυτές τις ρυθμίσεις ως κινήσεις που εμπεριέχουν και  «στοιχεία υποχώρησης» από πλευράς της κυβέρνησης. Ο κ. Βούτσης ζήτησε, όμως, από την άλλη πλευρά και από τα κόμματα να συναινέσουν για τη συγκρότηση ενός «προικοδοτημένου ΕΣΡ» το οποίο θα προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης που θα φέρει αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Απάντηση σε Βενιζέλο: “Η διαπλοκή ήταν πατεντάτη”

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε αυστηρό ύφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε λόγο για «ήττα» της κυβέρνησης και διάψευση του πολιτικού αφηγήματος της. «Είναι ήττα ότι η πολιτική παύει να είναι όμηρος, άοπλη και υποταγμένη στη διαπλοκή;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο. «Υπήρξε διαπλοκή πατεντάτη και υποχρέωση κυβερνήσεων σε επικύψεις για να μην προχωρούν σε άδειες» αντέτεινε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβιβαστεί στη διαπλοκή. «Ποιος θα μας έλεγε τι από το παρόν πολιτικό σύστημα;» διερωτήθηκε.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αναφορά του κ. Βούτση για τον αριθμό των αδειών. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος τη Βουλής τόνισε ότι «παρεξηγήθηκε» η αναφορά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για 4 άδειες. «Εγώ επιμένω ότι άδειες θα έπρεπε να είναι 3…» είπε και επικαλέστηκε σχετικές επιστημονικές έρευνες βιωσιμότητας του ΣΕΒ και της Ένωσης Ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών. Αντέτεινε, δε ότι αν υπάρξουν 10 κανάλια αυτά δεν θα μπορούν να είναι βιώσιμα και θα καταλήξουν να πληρώνουν μισθούς 200-300 ευρώ και να υποβαθμίσουν το πρόγραμμα. Αναγνώρισε, πάντως, ότι το ψηφιακό φάσμα χωρά πολύ περισσότερα κανάλια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα