Βούτσης: Η εφαρμογή του νόμου δεν πρέπει να παίρνει ανθρωποφαγικό περιεχόμενο

Βούτσης: Η εφαρμογή του νόμου δεν πρέπει να παίρνει ανθρωποφαγικό περιεχόμενο
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Αναστέλλονται οι 32 μετατάξεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί, μεταξύ των οποίων και της κόρης της Τ. Χριστοδουλοπούλου."Δημιουργείται «κλίμα» ώστε να μην συζητηθούν άλλα ζητήματα, όπως η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου" σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας την νομιμότητα της διαδικασίας με την οποία η Βουλή εναρμονίστηκε με την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Να «παγώσει» τις μετατάξεις στην Βουλή αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Από τις 64 μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων που είχαν αποσπαστεί στην Βουλή κι εξέφρασαν την επιθυμία μέσω της κινητικότητας να παραμείνουν στην Βουλή έχουν ολοκληρωθεί οι 32.

Οι υπόλοιπες αναστέλλονται, μεταξύ των οποίων και για την κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και μαχητή στα δικαστήρια παρατηρώντας ότι «δεν πρέπει η εφαρμογή του νόμου να παίρνει ρατσιστικό κι ανθρωποφαγικό περιεχόμενο».

Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι δημιουργείται «κλίμα» ώστε να μην συζητηθούν άλλα ζητήματα, όπως η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Σε σχέση με το ζήτημα των υπαλλήλων της Βουλής, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι παρότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πελατειακό σύστημα δεν πείραξε κανένα πρόσωπο κι έκανε μόνο θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει αυτό το πελατειακό σύστημα. Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι οι μετατάξεις αποτελούν την εφαρμογή σχετικής απόφασης της Βουλής του Φλεβάρη του 2019 όταν κι η Βουλή εναρμονίστηκε με τον νόμο της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Ειδικά για τις δηλώσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου για την μετάταξη της κόρης της, ο Ν. Βούτσης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο τονίζοντας ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη των δηλώσεών του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα