Βούτσης: “Με θράσος 100 πιθήκων η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον της Αριστεράς”

Βούτσης: “Με θράσος 100 πιθήκων η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον της Αριστεράς”
Eurokinissi

"Η κυβέρνηση θέλει να αναδιαμορφώσει τη δεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά θεμέλια" δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την για «άκρως επικίνδυνη και ανερμάτιστη πολιτική», καθώς, όπως αναφέρει, «αντί να στρέφονται ευθέως για κυρώσεις εναντίον της τουρκικής πολιτικής και για την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ για μετεγκατάσταση, εργαλειοποιούν το προσφυγικόμεταναστευτικό ζήτημα στο εσωτερικό μέτωπο με εμφυλιοπολεμική λογική», προκειμένου «να αναδιαμορφώσουν τη δεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά θεμέλια».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πέτσας, επανειλημμένως προκλήθηκε από εμάς να διευκρινίσει ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Λέσβο δεν έχουν καμία σχέση με δυνάμεις και άτομα της εθνοφυλακής, αλλά αντίθετα ανεξέλεγκτες ακροδεξιές ομάδες έκαναν αντιποίηση αρχής επί ημέρες». Ωστόσο, πρόσθεσε, «συνεχίζει να τα καλύπτει κεντρικά [και] αυτό σημαίνει ότι τα καλύπτουν η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης». Είπε ότι τα επίσημα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή «βρίσκονται σε σιωπηρή ενθάρρυνση ή αποδοχή ή ανοχή όσων συμβαίνουν», ότι «δεν αποδοκιμάζουν, δεν βγαίνουν μπροστά, πέραν του πολύ καλού πρώην βουλευτή, Παύλου Βογιατζή» και πως «βέβαια διέγραψαν αυτόν, ο οποίος βγήκε από τη γραμμή της σιωπής» (σ.σ. το στέλεχος που σχολίασε σχετικά με την πυρκαγιά στην προσφυγική δομή στη Λέσβο).

Ο κ. Βούτσης είπε ότι «η κεντρική ρητορική του κ. Πέτσα δεν είναι απλά απαράδεκτη και πρωτοφανής σε κλίμακα μεταπολίτευσης. Αυτά τα οποία ειπώθηκαν και για την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και για δύο εφημερίδες, την “Εφημερίδα των Συντακτών” και την “Αυγή”, εμπεριέχουν όλη τη στρατηγική, τη λογική και τη ρητορική περί “εσωτερικού εχθρού”». Πρόσθεσε ότι «αποτελούν πράσινο φως για την ακροδεξιά και μία συστηματική και κυνική προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί η δεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά θεμέλια και με την περίληψή της στους ορόφους όλου του κόσμου της Χρυσής Αυγής».

Κάλεσε τον κ. Πέτσα, την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη «να σκεφτούν ότι την ίδια ρητορική είχαν αναπτύξει και κατά τη διάρκεια της συνομολόγησης της Συμφωνίας των Πρεσπών» και «να σκεφτούν πως αν δεν υπήρχε εκείνη η συμφωνία τώρα στα βόρεια σύνορά μας θα επιχειρούσαν τουρκικά αεροσκάφη και θα υπήρχε και μία μεγάλη τουρκική βάση». «Δεν ντρέπονται λοιπόν λιγάκι», είπε για να καταλήξει ότι «μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο αποδείχτηκε πως όλη εκείνη η ρητορική οδηγούσε τα τότε τάγματα εφόδου εναντίον της Αριστεράς, εναντίον των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών […] έρχονται τώρα ξανά με θράσος 100 πιθήκων να ξαναμιλήσουν για “εσωτερικό εχθρό” και για έλλειψη πατριωτισμού της Αριστεράς; Είναι ντροπή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα