Βούτσης- Μοσκοβισί: Κοινοί αγώνες κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Βούτσης- Μοσκοβισί: Κοινοί αγώνες κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Ν. Βούτσης - Π. Μοσκοβισί Eurokinissi

«Να εργαστούμε ώστε να μην έλθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη» κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής – «Έχουμε κοινές μάχες να δώσουμε, είναι η μάχη κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας» σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί.

Στην ανάγκη κοινών αγώνων εναντίον της ανόδου της ακροδεξιάς στις επερχόμενες ευρωεκλογές συμφώνησαν ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί κι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την συνάντησή τους. «Να εργαστούμε ώστε να μην έλθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη, καθώς μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές υπάρχουν το ενδεχόμενο και η επικινδυνότητα να ενισχυθούν οι ακροδεξιές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές» κάλεσε ο Ν. Βούτσης. «Η Ευρώπη που χτίζουμε είναι μια Ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας» σημείωσε από την μεριά του ο Π. Μοσκοβισί.

«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στην ανάγκη όλοι μας, και εσείς που έχετε αφήσει ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα σε κλίμακα Ευρώπης και ενδιαφέρεστε για το ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά και εμείς από την πλευρά μας,. «Πιστεύω πως από κοινού θα εργαστούμε για μια διαφορετική Ευρώπη των λαών» επισήμανε ο Ν. Βούτσης εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη του Π. Μοσκοβισί ο οποίος είχε «πολύ σημαντικό, θετικό ρόλο» στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από τα Μνημόνια.

«Η Ελλάδα να καταστεί στα μάτια όλων μια χώρα η οποία επιτυγχάνει σε όλα όσα προσπαθεί. Μια χώρα η οποία θα βρίσκεται στη καρδιά αυτού του εγχειρήματος που ονομάζεται Ευρώπη, στη καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, στην καρδιά όλων των ευρωπαϊκών εξελίξεων» σχολίασε ο Π. Μοσκοβισί τονίζοντας ότι «έχουμε κοινές μάχες να δώσουμε. Είναι η μάχη κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, που δυστυχώς βλέπουμε ότι ανεβαίνει, κατά του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα