Βούτσης: “Οπλοφορεί μέχρι και ο τελευταίος μπάτσος μπράβος στη χώρα”

Βούτσης: “Οπλοφορεί μέχρι και ο τελευταίος μπάτσος μπράβος στη χώρα”

Ποια είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ. Η ατυχής αναφορά και οι διευκρινίσεις (Vid)

Θετικός στην γενική απαγόρευση της οπλοφορίας εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους.

“Είμαι θετικός σε συζήτηση για να απαγορευτεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία.

Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος μπράβος που κυκλοφορεί μέσα στη χώρα την επικινδυνότητα για τον πολίτη τη μειώνουμε στο ελάχιστο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τον αφοπλισμό των αστυνομικών αλλά τη χρήση του όπλου σε ώρες μη υπηρεσίας”, ανέφερε σε συμπληρωματική δήλωση του μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Η χρήση της λέξης “μπάτσος” ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση.

“Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τις θέσεις Βούτση;

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ.

“Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα”, αναφέρει η Συγγρού.

“Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα