Βούτσης σε Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα: Οι αληθινοί κίνδυνοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στη Βουλή

Συναντήσεις τρου πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς,προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του eurogroup και το Κυπριακό.Στιγμιότυπο από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση,Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συναντήσεις τρου πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς,προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του eurogroup και το Κυπριακό.Στιγμιότυπο από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση,Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε ο ίδιος εντολή για συλλήψεις των μελών του Ρουβίκωνα για την "είσοδο" και τη "διαμαρτυρία" τους στο προαύλιο της Βουλής. ΝΔ: Ο Βούτσης δεν απαντά στην ουσία, εγκαλεί μάλιστα την αστυνομία που έπραξε το αυτονόητο

Απαντητική επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη που του ζήτησε «εξηγήσεις για την απελευθέρωση» των 17 μελών του Ρουβίκωνα οι οποίοι εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής έστειλε ο Νίκος Βούτσης διαχωρίζοντας τις απλές διαμαρτυρίες των πολιτών από τα περιστατικά υψηλής επικινδυνότητας όπως οι υπερπτήσεις drones που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά - όπως διαβεβαιώσε- από τη φρουρά της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε καταρχήν στην επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη ότι η σύλληψη των 17 «πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» δεν έγινε κατόπιν δικής του εντολής. Αντίθετα ανέφερε ότι «οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση». Επιβεβαίωσε, όμως, ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για να αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν συνεννόησης του με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αντέκρουσε παράλληλα τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη περί ύπαρξης «γενικευμένης ανομίας» σημειώνοντας ότι η Βουλή προστατεύεται επαρκώς για τους πραγματικούς κινδύνους όπως είναι οι υπερπτήσεις drones. «Υπάρχουν βεβαίως και άλλα συμβάντα πιθανής υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία δεν γίνονται δημοσίως γνωστά, που προληπτικά και με έγκαιρη αντιμετώπιση από τη φρουρά δεν εξελίσσονται περαιτέρω, όπως για παράδειγμα υπερπτήσεις drones, για τα οποία συντάσσονται αναλυτικές εκθέσεις και αναφορές ενώ ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται παραλλήλως τα μέτρα αποτροπής και πρόληψης» ανακοίνωσε.

Διαχώρισε δε αυτούς τους κινδύνους από τις περιπτώσεις εκδήλωσης διαμαρτυρίας όπως ήταν η είσοδος των μελών του Ρουβίκωνα. «Σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας. Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα στον περίβολο της Βουλής στις 26 Ιουλίου» ανέφερε ο κ. Βούτσης αλλά υπογράμμισε ότι τα περιστατικά «καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”».

Κύκλοι της ΝΔ ανταπάντησαν στον Πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι δεν απαντά στην ουσία, αλλά εγκαλεί την αστυνομία που έπραξε το αυτονόητο, διευκολύνοντας έτσι παρόμοιες ενέργειες.

"Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις, που έπραξαν το αυτονόητο: Να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες.  Εξ’ αντικειμένου, με τη στάση του, διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία" ανέφεραν ειδικότερα γαλάζιοι κύκλοι.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απάντησης του Προέδρου της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής

Μητσοτάκης σε Βούτση: Θεσμικά αδιανόητο να παρέχεις ανοχή στο Ρουβίκωνα

SHARE:

24Media Network