Βρούτσης με Μητσοτάκη: 230.000 οι εκκρεμείς συντάξεις, θα είναι πρώτη προτεραιότητα

Βρούτσης με Μητσοτάκη: 230.000 οι εκκρεμείς συντάξεις, θα είναι πρώτη προτεραιότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης Eurokinissi

Συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό είχε ο νέος υπουργός Εργασίας εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις και την ψηφιοποιημένη σύνταξη.

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εκκρεμή θέματα, τις προκλήσεις και τα προβλήματα του Υπουργείου Εργασίας, είχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Εργασίας, και ιδίως της ψηφιοποιημένης σύνταξης. “Μια παθογένεια, ένα πρόβλημα δεκαετιών στη χώρα θα αντιμετωπιστεί μια για πάντα. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα εκδώσει την πρώτη ψηφιοποιημένη σύνταξη. Αυτό είναι κάτι το οποίο ετοιμάζαμε πριν και το έχουμε στα πρώτα μας σχέδια” δήλωσε ο κ. Βρούτσης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τόνισε επίσης ότι: “Στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησής μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ο αδύναμος, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος. Προβλήματα, παθογένειες του παρελθόντος θα τα αντιμετωπίσουμε. Και ένα από αυτά είναι και οι συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Και αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα είναι στην πρώτη προτεραιότητά μας, καθώς και το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων” και υπενθύμισε ότι ήδη χθες με εντολή πρωθυπουργού συναντήθηκε με όλους τους επιθεωρητές, οι οποίοι πήραν κατευθύνσεις να ξεκινήσουν άμεσα εντατικούς ελέγχους.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για διαλυτική κατάσταση στο Υπουργείο Εργασίας, που αφορά δεκάδες εκκρεμείς αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί, ζητήματα που αφορούν τη μηχανογράφηση του Υπουργείου, συντάξεις που δεν εκδίδονται λόγω απουσίας λογισμικού. “Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις που λέγαμε, μια πρώτη προσέγγιση είναι ότι περνάνε τις 230.000. Χωρίς να είμαστε ακόμα σίγουροι, διότι δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Υπουργείο, για τη χώρα, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε” δήλωσε.

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι μπορεί να πάρουν τη σύνταξη αυτοί οι άνθρωποι, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: “Είναι πρώτη προτεραιότητα. Το είχαμε δρομολογήσει το 2014, θα το είχαμε λήξει το θέμα. Σήμερα βάζουμε μια διπλή προτεραιότητα: Την ικανοποίηση των εκκρεμών συντάξεων, και από την άλλη την ψηφιοποιημένη σύνταξη. Τη μεγάλη τομή, τη μεγάλη επανάσταση, τη μεγάλη μεταρρύθμιση για το Υπουργείο Εργασίας και για τη χώρα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα