Ξανθός: Ακραίος αυταρχισμός οι απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ξανθός: Ακραίος αυταρχισμός οι απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών
Eurokinissi

Να δεσμευτεί οτι κανείς υγειονομικός δεν θα απολυθεί μετά τις 31 Μαρτίου, οπότε λήγει η διορία σε εργαζόμενους στο ΕΣΥ να εμβολιαστούν, καλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναλογιστεί έστω και την ύστατη ώρα την ευθύνη της και να δεσμευτεί οτι κανείς εργαζόμενος στο ΕΣΥ δεν θα απολυθεί, καλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός αν απολυθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα πρόκειται για “εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας” , θα είναι μια κίνηση που θα “στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας” και θα δώσει τη “χαριστική βολή στο ΕΣΥ”.

Ο Ανδρέας Ξανθός καλεί το υπουργείο Υγείας “να διασφαλίσει με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας – την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους”.

Όλη η ανακοινωση του Ανδρέα Ξανθού

Η  31η  Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι μια ημερομηνία που θα «σφραγίσει» το ΕΣΥ και θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων του. Εκπνέει η τελευταία διορία που έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στους πάνω από 5000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 6 μήνες. Αν υλοποιήσει τις απειλές του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει για 1η φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας σε μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων λειτουργών. Αυτό θα είναι μια εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας, αλλά και μη αναλογική με όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής  πολιτική  τιμωρητισμού και «σιδηράς πυγμής», θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές  υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο «πληγωμένο», από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση,  Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη «χαριστική βολή».

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν,  έστω την ύστατη ώρα,  την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν – με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας – την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους. Όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψιν, θεωρούμε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το “δικαίωμα” στον μη  εμβολιασμό αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην  επιβίωση.  Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου.

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστες», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στη δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού.

   «Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επιστήμη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολό τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές. Με την ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Στηρίζει την τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά», αναφέρει ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα