Ξανθός: Θα υπάρξει λεπτομερές πλαίσιο για τη συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός EUROKINISSI

Διευκρινίσεις απ' τον υπουργό Υγείας για τις ιατρικές ενδείξεις, λίγο πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής

Όλα τα στάνταρ που τηρούνται για την ποιότητα και την ασφάλεια φαρμακευτικών προϊόντων, θα προβλεφθούν στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα γίνει σε εφαρμογή του νομοσχεδίου για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός λίγο προτού ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι θα ακολουθήσει λεπτομερής επεξεργασία (μέσω υπουργικών αποφάσεων κ.ά.) του πλαισίου για τις ιατρικές ενδείξεις που πρέπει να είναι σαφείς - την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τις ειδικότητες γιατρών που θα έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και την τήρηση μητρώου ασθενών.

Το σχέδιο νόμου "Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης", εγκρίθηκε επί της αρχής με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. "Κατά" του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Aphria: Ξεκινά μέσα στο 2018 η επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στη Ξάνθη

Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

ADVERTISING

SHARE: