Ξανθός: Το ΕΣΥ χρειάζεται 15.000 προσλήψεις

Ξανθός: Το ΕΣΥ χρειάζεται 15.000 προσλήψεις
Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

O Υπουργός Υγείας ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ στη λειτουργία του και τόνισε ότι το σύστημα χρειάζεται 15.000 προσλήψεις σε βάθος πενταετίας.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Εθνικό Σύστημα Υγείας επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον news247 στους 88,6.

Για προσλήψεις στο Δημόσιο είπε: “Είναι δύσκολη η επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία παρά τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων με μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Για 5-6 χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με σχέδιο για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι προσλήψεις είναι άσκοπες και ρουσφετολογικές. Συνήθως η αντιπολίτευση μιλά για υπερεπάρκεια γιατρών στο σύστημα και ελλείψεις στους υπόλοιπους τομείς. Από 1/1/19 έχουμε τον κανόνα 1 προς 1 μετά τις διαπραγματεύσεις, αφού αρχικά ήταν 1 προς 2”.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε όρθιες τις δομές υγείας Το σύστημα υγείας παρέμεινε όρθιο στα χρόνια της κρίσης και προσβάσιμο για όλους. Στη νέα περίοδο, τώρα που σταθεροποιήσαμε τα πράγματα, πρέπει να ξαναδούμε τον ανασχεδιασμό του χάρτη της χώρας και που πρέπει να γίνουν αλλαγές και συνενώσεις.Στους νομούς με περισσότερα από ένα νοσοκομεία υπάρχει πολυδιάσπαση υπηρεσιών και υπάρχει σχέδιο για σύνδεση αυτών των δομών.

Κατέληξε λέγοντας: “Χρειάζονται 15 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργήσει εύρυθμα σε βάθος πενταετίας. Στόχος να αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την υγεία με τήρηση των στόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα