Χαρίτσης: Χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ

Χαρίτσης: Χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη στήριξή του σε ανθρώπινο δυναμικό με τις απαιτούμενες προσλήψεις" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σημασία λήψης όλων των «απαραίτητων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία του κορονοϊού» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Alpha Radio 98,9, τονίζοντας ότι «η λήψη μέτρων πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη «στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας από την πολιτεία», αλλά και στην ανάγκη «υποστήριξης της οικονομίας».

«Πήραμε την πρωτοβουλία για την επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Κ. Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης για να στείλουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: να δείξουμε ότι με την ατομική μας στάση αλλά και με συλλογική ευθύνη στηρίζουμε την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής αυτή κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη στήριξή του σε ανθρώπινο δυναμικό με τις απαιτούμενες προσλήψεις. Η προκήρυξη των 2.000 θέσεων δεν αρκεί, καθώς δεν περιλαμβάνει γιατρούς», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε τη «δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι» και κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα και στη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, με την κάλυψη του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, την καταβολή των αναγκαίων έκτακτων επιδομάτων στους ελεύθερους επαγγελματίες και την ενίσχυση του ΟΑΕΔ», ενώ προσέθεσε πως «όλα τα μέτρα πρέπει να συνοδεύονται από προβλέψεις ως προς τις οικονομικές τους επιπτώσεις».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την πολιτεία «να προχωρήσει μονομερώς σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, εφόσον δεν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση από την Εκκλησία. Δεν είναι ζήτημα ευσέβειας και πίστης αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να συμμορφωθούμε με τα μέτρα των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν, αλλιώς τα μέτρα ακυρώνονται», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις ευθύνες της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του ιού, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως «οι πρωτόγνωρες καταστάσεις απαιτούν ριζοσπαστικά μέτρα». «Η Ευρώπη πολλές φορές έχει επιδείξει χαρακτηριστική ολιγωρία στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Τώρα όμως δεν μιλάμε για μια κρίση όπως όλες οι άλλες. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα. Και η Ευρώπη πλήττεται περισσότερο από άλλες περιοχές του πλανήτη. Το μείζον είναι να σκεφτούμε και να δράσουμε εκτός πλαισίου, γιατί οι επιπτώσεις είναι βαθιές και όπως φαίνεται θα μείνουν στη ζωή μας και τις οικονομίες μας και μετά το πέρας της κρίσης», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα