“Χαστούκι” στον Τραμπ από το σχολείο που φοιτά ο γιος του

“Χαστούκι” στον Τραμπ από το σχολείο που φοιτά ο γιος του
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί διακαώς το άνοιγμα των σχολικών ομάδων, το σχολείο που φοιτά ο μικρός του γιος του έδωσε απάντηση που δεν ήθελε να ακούσει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτά ο μικρότερος γιος του ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά ή χωρίς την παρουσία όλων των μαθητών σε κάθε τάξη.

Το Επισκοπικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στα προάστια της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ότι ακόμη εξετάζει αν, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών, τα μαθήματα θα συνεχιστούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως ή αν θα εφαρμοστεί ένα «υβριδικό» σύστημα με βάση το οποίο θα δέχεται καθημερινά περιορισμένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ρόμπερτ Κοσάσκι, είπε ότι θα ληφθεί απόφαση μετά τις 10 Αυγούστου, αλλά θα τηρηθούν οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών. Σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο φοιτά ο Μπάρον Τραμπ, 14 ετών, το πέμπτο παιδί του προέδρου και μοναχογιός της πρώτης κυρίας, Μελάνια.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία των μαθητών έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή επιχορήγηση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν όπως συνήθως.

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, ακόμη και αν μελλοντικές μελέτες διαπιστώσουν ότι μεταδίδουν τον κορονοϊό που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 140.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, καθώς είναι λιγότερο πιθανό αυτά να αρρωστήσουν σοβαρά, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για το εκ νέου άνοιγμα των αμερικανικών σχολείων που έκλεισαν την άνοιξη όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα, παρά τις ανησυχίες των δασκάλων και των οικογενειών ότι τα παιδιά μπορεί να μολυνθούν ή να μεταδώσουν την ασθένεια σε περίπτωση που επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα