Χατζηδάκης: Θα εξετάσουμε αν θα παραταθεί το Market Pass και μετά τον Οκτώβρη

Χατζηδάκης: Θα εξετάσουμε αν θα παραταθεί το Market Pass και μετά τον Οκτώβρη
Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επέκταση του Market Pass μετά τον Οκτώβρη άφησε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Για τις τελικές αποφάσεις παρέπεμψε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το μέτρο του Market Pass σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια στα τρόφιμα και τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα είπε ότι “το Market Pass λειτούργησε και θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα ακόμα” ενώ σημείωσε πως “περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του”.

Συγκεκριμένα σημείωσε: “Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας με διαφορετικούς τρόπους” . Ένας τρόπος είναι το Market Pass, το οποίο ήταν κάτι που έτυχε και αυτό κριτικής, αλλά πάντως λειτούργησε και στήριξε σε κάποιο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά. Ένας δεύτερος τρόπος είναι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Αθροιστικά η ενίσχυση ετησίως των δημοσίων υπαλλήλων είναι 1.476 ευρώ με όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι αυξήσεις που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με τις αυξήσεις των υπόλοιπων μισθωτών”.

Μάλιστα, στη συνέχεια είπε πως “ήμασταν 18οι από πλευράς αγοραστικής δύναμης στον κατώτατο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα είμαστε 13οι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα