ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο Κωστής Χατζηδάκης (Ρέθυμνο, 20 Απριλίου 1965) είναι Έλληνας πολιτικός, δικηγόρος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 2019, εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών. Το 1983 εισήχθη στην Νομική Σχολή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ (Αγγλία), ενώ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δρα­στηριοποιήθηκε στη φοιτητική οργάνωση ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, της οποίας διετέλεσε γραμματέας από το 1987 μέχρι το 1989 (διαδεχόμενος τον Γιώργο Βουλγαράκη) και μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης της Ελλάδας (ΕΦΕΕ). Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε δύο κυβερνήσεις (2012-14) με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε επίσης Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργός Ανάπτυξης. Υπήρξε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994 έως το 2007. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής για δυόμισι χρόνια και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα ίδια θέματα επί επτάμισι έτη. Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών. Επανεξελέγη το 2009, το 2012, τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2012. Εκλέχτηκε στη Βουλή και στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Συζητήθηκε το "Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών"

Συζητήθηκε ενώπιον του ΣτΕ η προσφυγή κατά του "Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών". Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των σωματείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ το μήνα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα φτάσει πλέον τα 713 ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με μήνυμα του προς τους πολίτες. Αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ το μήνα

2021-2025    ,    ,      ,    .        .
( /EUROKINISSI)

ΟΛΜΕ: Επιβεβαίωση του NEWS 24/7 για τις ηλεκτρονικές εκλογές - Ο Χατζηδάκης αγνόησε την ΑΠΔΠΧ

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης αγνόησε κατά τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών εκλογών την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα εκδίδονται οι συντάξεις fast track και οι "συντάξεις εμπιστοσύνης"

Οι κύριες ρυθμίσεις της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τις συντάξεις fast track και τις "συντάξεις εμπιστοσύνης".

Κωστής Χατζηδάκης

Ηλεκτρονικές εκλογές: Ο Χατζηδάκης αγνόησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και νομοθέτησε κατά το δοκούν

Καμία επαφή με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης πριν νομοθετήσει για τις ηλεκτρονικές εκλογές στα συνδικαλιστικά σωματεία. Εκθετος ο Υπουργός Εργασίας.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ηλεκτρονικές εκλογές στα σωματεία: Απειλείται με κατάρρευση το αφήγημα Χατζηδάκη

ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της, αφού με τον 4808/2021 του Κωστή Χατζηδάκη δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της (ηλεκτρονικής) ψήφου.

Μισό εκατομμύριο άνεργοι "προτιμούν να εργάζονται μαύρα" και να εκμεταλλεύονται τον ΟΑΕΔ

Μισό εκατομμύριο άνεργοι "προτιμούν να εργάζονται μαύρα" και να εκμεταλλεύονται τον ΟΑΕΔ

Να συκοφαντήσει όσους δεν έχουν δουλειά, αντί να υποστηρίξει ευθέως τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που θέλει να εφαρμόσει στον οργανισμό διάλεξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κωστής Χατζηδάκης

Το δίκιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, η σκοτεινή πλευρά του βελγικού Νόμου και το τετραήμερο της γαλέρας

Ξαφνικά αρχίσαμε να ψάχνουμε του νόμους του Βελγίου και καταλήξαμε να θέλουμε να δουλέψουμε στην Ισλανδία. Μια σύγκριση για τα τετραήμερα που μπλέχτηκε στην εργασιακή μας ζούγκλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Χατζηδάκη: "Νομίζει ότι μπορεί να πουλάει τρέλα"

Σφοδρότατη κριτική στον Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την τελευταία του ανάρτηση περί πρωτοποριακών εργασιακών νομοσχεδίων, άσκησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. "Ξεπερνάει κάθε όριο θράσους".

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή

ΕΦΚΑ: Μισθοί-πρόκληση στα golden boys του οργανισμού με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Οι μισθοί των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ αυξάνονται ενώ γι' αυτούς που θα προσληφθούν τώρα (εκτός ΑΣΕΠ) προβλέπονται επίσης πολύ μεγάλα ποσά. Ποια άλλα "διαμάντια" κρύβει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Microsoft

ΟΑΕΔ - Microsoft Hellas: Συνεργασία για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων

Η συνεργασία ΟΑΕΔ- Microsoft έχει ως στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή

Πρόταση μομφής - Χατζηδάκης: Σταθερότητα και έργο με ΝΔ, ή ανευθυνότητα και οπισθοδρόμηση με ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές μήνυμα για σταθερότητα με ΝΔ ή ανευθυνότητα με ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής. "Αυτή η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αλάνθαστη", τόνισε κατά την πρώτη μέρα της συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Εργαζόμενοι

Ναυτική εργασία: Δικλείδες "ανταγωνιστικότητας" ζητεί η Ελλάδα από την ΕΕ - Πότε ξεκινά η διαδικασία για νέο κατώτατο μισθό;

Στις αρχές του 2022 θα εκκινήσει και πάλι η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται θεσμικά, προκειμένου ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου να θεσπιστεί ο νέος κατώτατος μισθός. Παράλληλα ζητεί να τεθούν δικλείδες ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τη ναυτική εργασία.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: "Μία ώρα υπερωρία χωρίς έλεγχο, δώρο από τον Χατζηδάκη"

Κριτική στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για την κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους ασκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: "Ο Χατζηδάκης σαν τον κλέφτη καταργεί την υποχρέωση εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία"

Ο υπουργός εργασίας καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: "Σημαντικό μέρισμα από την ανάκαμψη των επόμενων ετών, θα επιστραφεί στους εργαζόμενους"

Αυξήθηκε κατά 7,2% το κατά κεφαλήν εισόδημα το πρώτο 6μηνο, ενώ η ανεργία μειώθηκε από το 2019, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Οι δύο σημαντικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές, που θα έχουν θετική αντανάκλαση στην οικονομία και τους εργαζόμενους.