Συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. LIVE EIKONA

Συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. LIVE EIKONA
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: "Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου "σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)" (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το βράδυ της Κυριακής και σε υψηλούς τόνους αναμένεται η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Στο “κόκκινο” το πολιτικό θερμόμετρο με την εισαγωγή του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Η επίσπευση της ψηφοφορίας ασφαλιστικού – φορολογικού πριν από το Eurogroup και οι τροπολογίες που “πέρασαν” το βράδυ της Παρασκευής προκαλούν νέες αντιδράσεις με τα πολιτικά κόμματα να ανεβάζουν στα ύψη τον αντιπολιτευτικό τους λόγο.

Βασική τροπολογία αυτή του υπουργείου Οικονομικών η οποία διατηρεί το αφορολόγητο των 9500 ευρώ μόνο για τους πολύτεκνους και η κλιμακωτή μείωση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση μέχρι και τα 8750 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους.

Εν τω μεταξύ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που ψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τοποθετήθηκαν αρνητικά στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται αργά το βράδυ της Κυριακής, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να απαντούν με κινητοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα