Ξενογιαννακοπούλου: “Εργασιακός οδοστρωτήρας, η μόνη δέσμευση που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση”

Ξενογιαννακοπούλου: “Εργασιακός οδοστρωτήρας, η μόνη δέσμευση που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση”
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Eurokinissi

Για πολυμέτωπη επίθεση στους εργαζομένους κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με δημοσιεύματα για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

“Είναι προφανές ότι ο εργασιακός οδοστρωτήρας είναι η μόνη προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη που υλοποιεί με συνέπεια αυτή η κυβέρνηση”, αναφέρει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε δήλωσή της “σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για το εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση”.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι “η επίθεση στους εργαζομένους προβλέπεται συνδυασμένη και πολυμέτωπη, στο ωράριο, στις αμοιβές, στη συλλογική διαπραγμάτευση και στη συνδικαλιστική τους έκφραση και δράση” και προειδοποιεί εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ “αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους”.

Η κ. Ξενογιαννακόπουλου αναφέρει ότι “εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απτόητη την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους”. Δηλώνει συγκεκριμένα ότι ‘το ‘εργασιακό νομοσχέδιο’ που ετοιμάζει ο κ. Χατζηδάκης στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, στην αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και στην κατάργηση του οκταώρου, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, όπως ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει, καθώς και στη θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο”.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως “με τον δήθεν ‘εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας’ και την προαναγγελθείσα ανατροπή του ν.1264/82 σχεδιάζεται η υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης”.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα