Χρυσοχοΐδης: Άστοχη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον διανομέα που πέθανε

Χρυσοχοΐδης: Άστοχη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον διανομέα που πέθανε
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Menelaos Myrillas / SOOC

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καταδικάζει την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον θάνατο του 46χρονου διανομέα, ωστόσο τονίζει πως το νοσοκομείο δεν αμφισβητεί την αιτία θανάτου.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολίασε τον θάνατο του 46χρονου στη Χαλκίδα, χαρακτηρίζοντας εντελώς άστοχη την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, που αναφέρεται στο επάγγελμα του διανομέα που έχασε τη ζωή του, πιθανώς από θερμοπληξία.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν αμφισβητεί τον λόγο που πέθανε ο 46χρονος και τόνισε ότι έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης ο εισαγγελέας και η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν αυτοί που ευθύνονται.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηλιόπουλος, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να παραμένει ακόμα στη θέση της η διοίκηση του νοσοκομείου της Χαλκίδας μετά την απάνθρωπη ανακοίνωση που έβγαλε ότι ο εργαζόμενος δεν ήταν διανομέας, για να καλύψουν την αδήλωτη εργασία.

«Είναι δείγμα απανθρωπιάς αυτή η ανακοίνωση απέναντι σε έναν εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας πρέπει να μην είναι αύριο στη θέση της. Διαφορετικά δίνετε πολιτική νομιμοποίηση στην απανθρωπιά», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Το ανακοινωθέν της Χαλκίδας λέει σαφώς από τι πέθανε ο άνθρωπος. Ότι πέθανε από θερμοπληξία. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν αμφισβητεί το λόγο για τον οποίο πέθανε αυτός ο άνθρωπος. Πέθανε στη κυριολεξία στο δρόμο, γιατί ως εργαζόμενος, ό,τι δουλειά έκανε – τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν εργαζόμενος κάπου- υπέστη αυτή τη βλάβη», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:

«Μην πάμε όμως να αποδώσουμε στο νοσοκομείο ότι είπε κάτι διαφορετικό για την αιτία θανάτου. Έκανε μία αστοχία εντελώς, ήταν πλήρη αστοχία που αναφέρθηκε στο επάγγελμα αυτού του ανθρώπου και αυτό πραγματικά είναι απαράδεκτο, το αποδοκιμάζω, αλλά το επαναλαμβάνω και το ακούτε από το στόμα του υπεύθυνου υπουργού: ο άνθρωπος αυτός πέθανε από θερμοπληξία. Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας θα βρει ποιος είναι υπεύθυνος, αν ο εργοδότης του έχει ευθύνες ή και όποιοι άλλοι συνέβαλαν ώστε αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο δρόμο. Συμπάσχω με την οικογένεια του ανθρώπου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως πολιτεία για να ανεβρεθούν οι υπεύθυνοι».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα