Χρηστίδου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και “αποκλεισμός” μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Ηλιούπολη

Διαβάζεται σε 2'
Η Ραλλία Χρηστίδου
Η Ραλλία Χρηστίδου eurokinissi

Ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών και Μεταφορών για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης και τον “αποκλεισμό” μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ερώτηση κατέθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών και Μεταφορών με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τον «αποκλεισμό» μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Ηλιούπολη από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρει: “Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πρωτόγνωρα κενά σε εκπαιδευτικό ή υποστηρικτικό προσωπικό για το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ηλιούπολη. Μέχρι σήμερα παραμένουν κενές οι θέσεις για τρεις ψυχολόγους, δύο κοινωνικούς λειτουργούς, δύο φυσικοθεραπευτές, δύο λογοθεραπευτές, δύο άτομα βοηθητικού προσωπικού, ενώ δεν έχουν εκδοθεί ούτε οι σχετικές προκηρύξεις για την κάλυψή τους.

Ακόμη, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ηλιούπολη παραμένει χωρίς ή με ακινητοποιημένα σχολικά λεωφορεία και χωρίς οδηγούς/συνοδούς με αποτέλεσμα οι 38 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε αυτό να παραμένουν αποκομμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών με ανακοίνωσή του τονίζει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς τα σχολικά παραμένουν είτε σε ακινησία επειδή οι οδηγοί (φαντάροι) δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ειδική άδεια, είτε γιατί τα μισθωμένα λεωφορεία (ανήκουν σε δύο ιδιώτες αναδόχους) δεν έχουν ακόμη οδηγούς, είτε γιατί δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβασιούχων οδηγών/ συνοδών. Τόσο οι μαθητές, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, όσο και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ο «αποκλεισμός» από την εκπαίδευση έχει σοβαρές συνέπειες και δυσχεραίνει την ομαλή τους κοινωνική ένταξη“.

Οι υπουργοί καλούνται ν’ απαντήσουν εάν και πότε έχει εκδοθεί προκήρυξη για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών ή άλλων ειδικοτήτων, εάν και πότε έχει εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη οδηγών & συνοδών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για ποιον λόγο η ανάδοχος εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων με αναπηρία δεν έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη προσωπικού και δεν έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη παράδοση των σχολικών οχημάτων καθώς και να λάβουν όλα τ’ αναγκαία μέτρα για την άμεση και πλήρη ένταξη μιας ευαίσθητα πληθυσμιακά ομάδας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώτα Πούλου και Μερόπη Τζούφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα