Ξυδάκης: "Μετριοπαθής έως διστακτική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την εκκλησία"

Ο Νίκος Ξυδάκης
Ο Νίκος Ξυδάκης EUROKINISSI

Ο Νίκος Ξυδάκης μίλησε για συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας. ""Σε πολύ λίγα σημεία επετεύχθη συναίνεση αλλά δεν είναι λίγο κι αυτό τελικά" πρόσθεσε για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μιλώντας στον news247 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε στο θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας και συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατία αντέχει παρά τις κραυγές περί προδοσίας.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε: "Σε πολύ λίγα σημεία επετεύχθη συναίνεση αλλά δεν είναι λίγο κι αυτό τελικά. Βγαίνουμε από τόσο ταραγμένη περίοδο, μετά από 10 χρόνια κρίσης. Άντεξε η Δημοκρατία σε όλη αυτή την πολύχρονη κρίση. Χρειάζεται όμως να αποκαλυφθούν με έργα και πράξεις οι ανησυχητικές κραυγές και σύννεφα ότι η Δημοκρατία προδίδει."

ADVERTISING

Για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας τόνισε: "Είναι μετριοπαθής έως διστακτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση του κράτους εκκλησίας". Εξαπέλυσε βολές για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα αλλά και για το Κέντρο που όπως είπε μένει απαθές.

Άσκησε κριτική στον Ιερό Σύνδεσμο κληρικών λέγοντας ότι "είναι συνδικαλιστικό αίτημα το να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι, λες και δεν είναι. Τους τα δίνουν όλα και ζητάνε κάτι άλλο".

Μίλησε για συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση κάνοντας λόγο για γενναιότητα του κυβερνώντος κόμματος. Μίλησε, τέλος, για συναισθηματική χειραγώγηση του κόσμου από πολιτικές δυνάμεις που δημαγωγούν σε τέτοια μεγάλα ζητήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Συνταγματική Αναθεώρηση
SHARE:

24Media Network