ΥΕΘΑ: Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο Καστελόριζο

ΥΕΘΑ: Δεν υπήρξε καμία παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο Καστελόριζο
SOOC

Αρμόδιες αρχές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διάψευσαν τα δημοσιεύματα περί νέας πρόκλησης τούρκικων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του Καστελόριζου.

Οι αρμοδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατέστησαν σαφές πως δεν υπήρξε καμία παρενόχληση ή προσπάθεια αναχαίτισης του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, διαψέδυοντας τα σχετικά δηκοσιεύματα, που ανέφεραν πως τούρκικα αεροσκάφη ενήμέρωσαν του πιλότους ότι πετούν στα εναέρια σύνορα της χώρας τους.

Αναφερόμενες στο περιστατικό οι αρμόδιοι διευκρίνισαν πως επρόκειτο περί ισχυρισμού των Τούρκων, που έλαβαν την απάντηση από τους χειριστές του ελικοπτέρου ότι "πετάμε στο FIR Αθηνών". Χωρίς να δίδεται μεγαλύτερη ένταση στο θέμα από καμία από τις δύο πλευρές, καθώς τα δύο τουρκικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν καν στο FIR Αθηνών.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο κύριος Δένδιας έδωσε σχετική εντολή και το πρόγραμμά του συνεχίστηκε κανονικά, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη παρεμβολή από τη γειτονική χώρα.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

Πηγή φωτογραφίας: Sooc

SHARE:

24Media Network