Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Στιγμιότυπο από την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπερ της ρύθμισης ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε "Παρων".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Δρίτσας, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ με τη διάταξη για την επέκταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης την οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να καταψηφίσει γιατί εντάσσεται στην ενιαία τροπολογία.

ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν τη θετική τους ψήφο ωστόσο δήλωσαν ότι εκφράζουν  επιφυλάξεις για το αν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

"Είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς, παρότι η τροπολογία αφήνει σχεδόν το σύνολο οφειλετών εκτός ρύθμισης, να στηρίξουμε, έστω γι αυτούς τους λίγους, όμως για τα πρακτικά να πω ότι καταψηφίζουμε την παράταση της έκτακτης εισφοράς που εμπαίζει τον ελληνικό λαό" είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά.

ΚΚΕ και Χ.Α. καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομιών Γκίκας Χαρδούβελης άνοιξε «παράθυρο» ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων και σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους από την 1η Οκτωβρίου και μετά, αν και εφόσον όμως ζητήσουν για αυτές να μπουν στην "πάγια" ρύθμιση με τις 12 δόσεις.

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμη κι αυτοί που δεν θα πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου και μετά, μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους.

Αρκεί οι οφειλέτες να υποβάλουν πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, μέχρι τις 31 Μαρτίου, άλλη αίτηση για ρύθμιση με 12 δόσεις για τις νέες οφειλές που δημιουργούνται. "Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση.

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

SHARE:

24Media Network