Καστελόριζο: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για “εθνικιστές” που έβαψαν τη σημαία – Οργή του ελληνικού ΥΠΕΞ

Καστελόριζο: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για “εθνικιστές” που έβαψαν τη σημαία – Οργή του ελληνικού ΥΠΕΞ
Τουρκικό drone έριξε μπογιές στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο Youtube / @Karar TV

Τουρκικό drone έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία το πρωί του Σαββάτου (26/09). Την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού ζητά το ΥΠΕΞ. Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο το πρωί του Σαββάτου (26/09), όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (26/09), drone πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και έριξε κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο, στην είσοδο του λιμανιού του νησιού.

Το drone, το οποίο είχε απογειωθεί από το Κας, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο σημείο έπαιζε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και σειρήνες πολέμου, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η πρωτοφανής πρόκληση διήρκησε περίπου 5 λεπτά δήλωσε κάτοικος στον ΑΝΤ1 και ακουγόταν από το λιμάνι ως το νησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, αυτές τις αποκατέστησε ο στρατός λίγη ώρα αργότερα.

Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκοι εθνικιστές μηχανικοί έβαψαν την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Σε Ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών αποδίδει τη ρίψη κόκκινης μπογιάς στη ελληνική σημαία, ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από τη βαμμένη σημαία.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός αναφέρει στο ρεπορτάζ του: “Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη , μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μηχανικών στο επάγγελμα, έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν 100 κιλά μπογιάς στην επιχείρηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου. Σε νυκτερινές πτήσεις, που δεν αντιλήφθηκαν οι Έλληνες στρατιώτες και συνεχίστηκαν μέχρι τις 09:00 το πρωί χρησιμοποιήθηκαν drone”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα