ΥΠΕΞ: Στην ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε, οι λόγοι του διαβήματος

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του ECOFIN κατά την 2η ημέρα των εργασιών στο Ζάππειο,Τετάρτη 2 Απριλίου 2014
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του ECOFIN κατά την 2η ημέρα των εργασιών στο Ζάππειο,Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 EUROKINISSI

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών ότι το διάβημα προς τη Γερμανία στηρίχτηκε σε λανθασμένη μετάφραση των δηλώσεων Σόιμπλε

Τα πράγματα στη θέση τους επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά το περιβόητο διάβημα που έγινε προς την Γερμανία με αφορμή τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το πέρας του πρόσφατου ECOFIN στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας την Πέμπτη (12/03) σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν περί διαβήματος που στηρίχτηκε σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Γιάνη Βαρουφάκη. Πρόκειται για το "ανόητα αφελής", που είχε πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τον Έλληνα ομόλογό του.

"Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών", ξεκαθάρισε ο κ. Κούτρας.

Και πρόσθεσε: "Αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την Κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Schaeuble".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Σόιμπλε: Ανοησίες. Δεν προσέβαλα τον Βαρουφάκη

SHARE:

24Media Network