ΥΠΕΞ προς Αλβανία: Θέλουμε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τους 52

Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών EUROKINISSI

Μήνυμα προς την αλβανική πλευρά έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσε που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής. Ζητά εξηγήσεις για την απόφαση να κηρύξουν μαζικά ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών αξιώνει διευκρινίσεις από την Αλβανία για την απόφασή της να κηρύξει ανεπιθύμητους 52 Ελληνες πολίτες

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας.

ADVERTISING

 Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας".

Νωρίτερα, λάδι στη φωτιά έριξε η αλβανική κυβέρνηση καθώς ο Αλβανός υφυπουργός Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, δήλωσε πως η κυβέρνηση της γείτονος κήρυξε ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες.

Αν και οι 52 Έλληνες δεν κατονομάζονται η Αλβανία τους κατηγορεί για οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της, ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη. Το αλβανικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του μιλά για απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση προς τη χώρα τους, τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό.

«Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλβανία: Κηρύσσει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία Κατσίφα

Αλβανία: Στους 15 οι προσαχθέντες πριν και μετά την κηδεία Κατσίφα - Αφέθηκαν ελεύθεροι

SHARE:

24Media Network