Υποχρεωτική η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον έλεγχο πόθεν έσχες

Υποχρεωτική η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον έλεγχο πόθεν έσχες
Στιγμιότυπο από συζήτηση στη Βουλή Eurokinissi

Την σχετική τροπολογία κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - "Ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου", σημείωσε η Π. Κοζομπόλη, ενώ ο Σπ. Λάππας παρατήρησε, ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα.

Υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες θα είναι η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού κι επαγγελματικού απορρήτου. Την σχετική τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Σπύρος Λάππας κι έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Για εκείνους που υποχρεούνται σε έλεγχο «πόθεν έσχες», προτείνουμε να υπάρχει υποχρεωτικά ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απορρήτου» επισήμανε η Π. Κοζομπόλη σημειώνοντας ότι με την αλλαγή αυτή «ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου» κι «υπάρχει μεγάλη επιτάχυνση».

Ο Σπ. Λάππας από την μεριά του έκανε αναφορές στην υπόθεση Πετσίτη σχολιάζοντας δηκτικά ότι, παρά τις διώξεις για τα «θαλασσοδάνεια» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μόνο που ακούγεται στα ελεγχόμενα από την ΝΔ ΜΜΕ είναι η υπόθεση Πετσίτη.

Ο Σπ. Λάππας παρατήρησε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό, ενώ προέτρεψε μάλιστα τα στελέχη της αντιπολίτευσης να πάνε όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή ελέγχου «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα