Υπογράφει το προεδρικό διάταγμα ο Παυλόπουλος, αλλά καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν Ευρώπη

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κατά τη συνάντηση του με Σαμαρά και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ή διαδικασία έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για το δημοψήφισμα, ο ΠτΔ δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει το διακυβευμα και θα αποφασίσει με ωριμότητα

Κατά τη συνάντηση του με τον προεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και ενω βρισκόταν σε εξέλιξη ή διαδικασία έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει το διακύβευμα και θα αποφασίσει με ωριμότητα.

Έστειλε έτσι σαφές μήνυμα ψήφου με γνώμονα την παραμονή στην Ευρώπη, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρικό διάταγμα θα έχει υπογράφει μέχρι το μεσημέρι.

Κατά το διάλογο που είχαν ενώπιον τηλεοπτικών καμερών ο κ.Σαμαράς είπε στον κ.Παυλόπουλο: "Κύριε Πρόεδρε από την τελευταία μας συνάντηση είχα να σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της παράταξης μου για την εθνική κόκκινη γραμμή που είναι ή υπεράσπιση της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης, θέση που στηρίζει την ύπαρξη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με τη θέση αυτή αλλά οφείλω να πω ότι αυτή τη στιγμή ή υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ή κόκκινη γραμμή αυτή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: " Εκτιμώ ιδιαιτέρως την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας. Ή πορεία της χώρας στην Ευρώπη πρέπει να μεινει αδιατάρακτη

Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με κοινή προσπάθεια όλων που είναι αναγκαία...

Αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός. Έχω εμπιστοσύνη ότι την επόμενη Κυριακή ο λαός θα αποδείξει ότι διαθέτει ωριμότητα".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 17:30 στη Βουλή, με την Φώφη Γεννηματά, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας υπό τον κ. Σαμαρά. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14:00 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η απόφαση της Βουλής για δημοψήφισμα

Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του Σόιμπλε για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό

SHARE:

24Media Network